Uddamålsförlust i Linköping

14 januari 2018 22:15
HERR

Medan flera lyckliga Mullsjöbor befann sig i Jönköping för att ta del av miljoner i ett känt lotteri så åkte Mullsjö AIS herrar till Linköping för match mot Crusaders i Superligan. Efter en målsnål match så slutade det med att västgötarna fick vända hem utan poäng i bagaget.

• Det var som vanligt en tuff och jämn match i Linköping, kommenterar assisterande tränare Emil Lindkvist matchen.

Matchens första period var ganska jämn rent spelmässigt och när tjugo minuter hade gått så var det bara Mullsjös Isaac Rosén som fått bollen i maskorna. 1-0 till gästerna efter första perioden således.

I andra perioden var det Linköping som stod för flest kvalificerade målchanser efter att Mullsjö visserligen fortsatt spelade bra bakåt men hade lite svårare att komma in på motståndarnas kasse med riktigt farliga chanser. Istället kunde Linköping såväl kvittera som ta ledningen

• I första och tredje perioden får vi ändå lägen men i andra har vi dels lite för lite boll och när vi väl får den så vårdar vi den inte riktigt, analyserar Lindkvist.

Om matchprotokollet inte direkt överklottrades av mål och utvisningar de två första perioderna så blev det desto mer i den tredje. Det första som hände var att Mullsjö fick straff med sig efter man kommit in framför mål och där blivit stoppade ojuste av Linköpings Oskar Seth. Lagkapten David Gillek klev fram men fick tyvärr se sig besegrad av Linköpings för dagen mycket duktiga målvakt som räddade Gilleks dragning. En riktigt vass räddning. I den efterföljande utvisningen kunde emellertid Mullsjö kvittera ändå genom nyss landslagsuttagna Sebastian Palmqvist. Ett efterlängtat mål såväl för honom som varit poänglös i två matcher som för powerplayuppställningen i Mullsjö som ju hittills tyvärr haft lite knackigt

När sedan Petter van Keppel åker på två minuter efter att ha rivit ner en motståndare så tar det inte många sekunder förrän Linköping snurrat upp Mullsjö boxplay rejält och återigen tagit ledningen i matchen efter att Felix Lanver bara hade att peta in bollen vid bortre stolpen. 3-2 blir också slutresultatet trots att våra blå krigare får till ett par kvalificerade chanser i slutminuterna

• Det ville sig inte riktigt idag. Vi får hem och ladda batterierna inför Helsingborg avslutar Lindkvist som svarar Benjamin Löfdahl på frågan om vem han ville lyfta fram efter dagens match.