8 mars 2023 12:08
Carl Cedergren
DAM

En svår match på förhand mot redan klara seriesegrarna Fristad. Det blev en offensiv match med mycket målchanser men gästerna var mer effektiva och nollade Mullsjö hemma i Nyhemshallen.

-Jag tycker vi gör en mycket bra match mot dem, sa Emma Erlandsson efter matchen.

Hemmalaget Mullsjö visste på förhand att det skulle bli en tuff match hemma mot Fristad. Matchen saknade egentligen betydelse för utgången av serien då gästerna redan säkrat seriesegern och Mullsjö slutar på en fin topp tre-placering.

Det blev en fartfylld inledning av matchen och båda lagen bjöd på en offensiv innebandy. Filippa Glimryd fick visa upp flertalet fina räddningar i Mullsjömålet. Även hemmalaget skapade en hel del framåt och satte Fristadsförsvaret på prov innan gästerna kunde ta ledningen efter 12.01 genom Alexandra Rysell Johansson. Minuten senare skulle också 0-2 komma efter att Josefin Been hittat nätmaskorna. Fristad fortsatte skapa farliga chanser men Glimryd såg till att siffrorna stod sig perioden ut.

""Gör det bra i försvaret och håller dem ute""

Tidigt in i andra perioden fick Mullsjö chansen i powerplay efter att Josefine Dahlander åkt ut två minuter för Slag. Fristad hade inga större problem att reda ut det numerära underläget och fick istället med sig en utvisning strax därefter när Mira Petersen drog på sig två minuter för Hårt spel. Den nyss utvisade Dahlander tvekade inte när hon smällde in bollen vid den bortre stolpen och 0-3 på tavlan.

-Jag tycker vi gör en mycket bra match mot dem. Sen får de tyvärr in sina chanser och det lyckas inte vi med. Vi jobbar och gör det bra i försvaret och håller dem ute, sa Emma Erlandsson efter matchen.

Matchen fick avbrytas några minuter efter att Sofia Blixt fått ett slag på fingrarna. Därefter skulle Maja Petersen vara ytterst nära att spräcka hemmalagets målnolla men bollen smet strax utanför Blixts vänstra stolpe. Sedan radade Mullsjö upp chans efter chans men lyckades inte få hål på Fristadsmålvakten. Istället var det Josefine Dahlander som återigen kunde hitta målet när hon gav sitt Fristad ett fint utgångsläge inför den tredje perioden.

""Vi tar med oss det spelet vi hade i försvaret""

Tredje perioden hann knappt blåsas igång innan Ida Helmersson var en hårsmån ifrån att sätta dit reduceringen efter att Lisa-Marie hittat fram med passningen. Istället kunde gästernas Klara Löfgren dryga ut ledningen ytterligare efter ett fint utkast av Blixt. Fristad satte i en högre offensiv växel och Glimryd fortsatte att visa upp fina prestationer mellan stolparna. Efter 14.16 kunde dock Emmy Ryhd sätta spiken i kistan med sitt 6-0-mål, framspelad av Jennifer Andersson.

Mullsjö saknade definitivt inte chanser men Fristadsmålvakten var svår att överlista denna kväll och såg till att nolla Mullsjö i Nyhemshallen.

-Blixt är ju mycket bra i målet och vi hade många chanser men tyvärr sätter vi dem inte. Vi behöver vara mer aggressiva framför målburen. Sen absolut skjuta mer.

Nu väntar ny match redan på lördag hemma mot Fröjered i vad som är säsongens sista match.

-Som sagt, det är sista matchen och vi kommer att komma taggade så kör vi på fullt ut. Vi tar med oss det spelet vi hade i försvaret och sen är de egentligen bara att hänga dit målen så tror jag det blir en bra match, avslutar Erlandsson.