Torsdag
28 Mar 1 match

Dubbla hattrick när Mullsjö tog säsongens första skalp i premiären.

7 oktober 2022 21:50

Fredagens seriematch blev en lycklig historia med 3 poäng och dubbla hattrickhjältar i protokollet. Lidköping gästade Nyhemshallen men var aldrig riktigt nära när Mullsjö vann med 8-3.

-Som vi spelar idag, och det är första matchen, så tror jag vi kan ligga i topp i slutet av säsongen, säger nyförvärvet Nelly Lisevall.

Fredagskväll och seriepremiär i Nyhemshallen när IBK Lidköping kom på besök. Det märktes tydligt att premiärnerverna fanns där och båda lagen kände mest på varandra inledningsvis. Även om spelet var trevande var det många tuffa sargdueller och domarna fick blåsa frenetiskt. Efter drygt 7.30 åkte Sofia Lundén ut 2 minuter efter en eftersläng vid en duell. Mullsjö höll en tight box och var nära att hålla undan men en lyftning från mittlinjen ställde Maja Wikenmark i målet och Molly Fröjd kunde ge bortalaget ledningen i matchen. Repliken från Mullsjö skulle komma kort därefter genom Netti Bergman, assisterad av Ida Helmersson. Med drygt 2.30 kvar av den första perioden kunde Mullsjö ta ledningen för första gången i matchen. Emma Erlandsson hittade fram till Netti Bergman som kunde trycka in sin andra kasse för kvällen.

Målkalas i mittakten

Det hann bara gå 19 sekunder av andra när Mullsjö var ytterst nära att dryga ut sin ledning. Bollen låg lös framför Sarah Hermansson i Lidköpingskassen. Istället kunde gästerna kontra och Ida Andersson kunde reducera till 2-2. Kort därefter skulle Mullsjöpubliken bjudas på säsongens första hattrick när Netti Bergman återigen kunde ge hemmalaget ledningen. Premiärnerverna från första perioden var som bortblåsta och spelet stämde bättre och bättre för de blåklädda. Från att Hermansson haft få ingripande i första fick hon desto mer att göra i andra. Efter 8.50 fick hon återigen kapitulera när Nelly Lisevall kunde göra sitt första seriemål i Mullsjötröjan. Lisevall skulle också göra 5-2 när hon från högerkanten kunde sätta den i nätmaskorna.

-Vi har en bra kemi i femman och det är kul att spela. Det blir helt annat nu när seriespelet dragit igång, säger Lisevall.

Även 6-2 skulle komma när Mira Petersen fick spräcka målnollan. Med minuten kvar drabbades hemmalaget av ytterligare en utvisning för Protest mot domslut. Lidköping lyckades inte reducera denna gång och Mullsjö kunde gå till pausvila med en fyramålsledning.

"Det var skönt att sätta några"

Gästande Lidköping fick inleda perioden med en man mer på banan men Mullsjöförsvaret höll undan. Det var istället Mullsjö som hade den vassaste målchansen med en man mindre när Mira Petersen och Vendela Sandstedt kom i ett två mot ett-läge. Lidköping skulle dock bjudas på en farlig chans men Wikenmark gjorde sig lång utmed mållinjen. Hemmalaget skulle drabbas av ytterligare en utvisning när man var sex spelare på plan. Denna gång skulle gästerna ta vara på chansen och reducera till 6-3 genom Stina Lundgren. Mullsjö jagade på för ytterligare ett mål och Lisevall var centimeter från att göra hattrick även hon. Efter knappt 11 minuter skulle hemmalaget få spela powerplay för första gången i matchen när Josefine Gustafsson åkte ut för Hårt spel. Och denna gången skulle Ida Helmersson se till att nyförvärvet Nelly Lisevall fick fullborda kvällens andra hattrick och presentera sig ordentligt för sin nya hemmapublik.

-Jag tycker vi hade anfallsspelet större delen av matchen och fick också mycket lägen. Det var skönt att sätta några också, säger en leende Lisevall efter matchen.

Mullsjö skulle dra på sig kvällens fjärde tvåa när Maja Petersen åkte ut för Obstruktion. Denna gång kunde inte Lidköping överlista hemmaförsvaret. Istället var det Malva Sandell som kunde dryga ut ledningen ytterligare i numerärt underläge. Sandell var också nära 9-3 men Hermansson fick upp handen i rätt ögonblick och slutresultatet fastställdes till 8-3 efter 60 spelade minuter.

Seriepremiären avklarade och 3 poäng in på kontot. Nu väntar ny match redan på tisdag borta mot Vänersborg.

-Bra start på säsongen. Lidköping är ändå ett bra lag. Som vi spelar idag, och det är första matchen, så tror jag vi kan ligga i topp i slutet av säsongen.