Söndag
08 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Tisdag
17 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 2 matcher
Fredag
10 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Fredag
01 Dec 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Fredag
08 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 2 matcher
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Fredag
12 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Fredag
19 Jan 1 match
Måndag
22 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match

Ridån ner för stressat och blekt Mullsjö

15 oktober 2023 16:10
DAM

Efter tre av tre möjliga skulle bottennappet komma mot IBK Lidköping på söndagen. Ett stressat och ofokuserat Mullsjö åkte därmed på första förlusten för säsongen efter 5-3 på bortaplan.

-Vi inte är ödmjuka inför uppgiften och inför motståndet, konstaterade tränare Tomas Burman efter matchen.


Efter att tagit full pott på de tre inledande matcherna väntade IBK Lidköping på bortaplan på söndagen. Redan efter 1.30 spelade var Lidköping en ribbträff ifrån att ta ledningen i matchen.

Det var just hemmalaget som inledde starkast och Mullsjö hade svårt att komma till avslut och spelade stressat över hela banan. Efter 7 minuter blixtrade dock gästerna till och var nära att spräcka målnollan. Kajsa Wäringer trampade in och släppte bollen till Matilda Karlsson men Sarah Hermansson stod för en fin räddning.

Med 8.20 på klockan skulle sedan hemmalagets Molly Fröjd välförtjänt snurra in 1-0 bakom Lisa Ljung. Gästerna fortsatte att uppträda stressigt och nonchalant ute på banan men kvitteringen skulle till slut komma efter att Emelie Emilsson vallat in bollen via hemmaspelares fot. Målet gav gästerna lite energi för första gången och laget jobbade sig in i perioden. Mullsjö hade bud på ytterligare mål i slutminuterna men Hermansson var följsam och radade upp kvalificerade räddningar.

Mullsjö kom ut bättre i mittakten

Mullsjö fick inleda andra perioden i numerärt överläge efter att Portia Roos dragit på sig 2 minuter för Slag. Gästerna tog vara på chansen när Matilda Karlsson hittade fram till Emelie Emilsson som kunde stänka dit den i krysset.

De vitklädda kom ut som ett nytt lag i andra och vågade hålla i bollen inom laget på ett helt annat sätt. Efter drygt 6.30 var Maja Petersen ytterst nära att utöka ledningen men bollen gick i ribban. 3-1 skulle dock komma efter att Malva Sandell fick bollen bakom förlängd mållinje och hittade fram till Kajsa Wäringer som på backhand kunde knacka in den. Gästerna fortsatte att utmana Lidköpingsförsvaret som fick jobba hårt framför egen kasse.

-Vi gör en dålig första period men gör en bättre andra där vi skulle stängt matchen, sa en märkbart irriterad tränare.

Efter 14 minuters spel bjöd Mullsjöförsvaret på en rejäl blunder och gav Lidköping en sylvass målchans men Lisa Ljung kom ut långt och räddade med axeln. Strax därefter åkte Molly Bergman ut 2 minuter för Upprepade förseelser. Lidköping parkerade i anfallszon men lyckades inte få till en reducering med en man mer och 1-3 stod sig perioden ut.

"En katastrofal tredjeperiod"

Hemmalaget satte hög press i inledningen av tredje och var en hårsmån från att reducera men Ljung stod för en fenomenal räddning. Mullsjö verkade sitta kvar i omklädningsrummet när spelet från första perioden återigen var tillbaka med full kraft. Gästerna spelade stressat och vågade inte äga bollen. Till slut skulle också reduceringen komma från hemmalaget efter att Ida Andersson fått förbi bollen bakom Ljung som var långt ut i banan. Mullsjöförsvaret lyckades inte rensa bort bollen på mållinjen och 2-3 var ett faktum. Gästerna begärde timeout för att få till en förändring men i stället var det hemmalaget som återigen fick jubla efter att Ida Andersson ordnat en kvittering med 8 minuter kvar av ordinarie tid.

-Det var en katastrofal tredjeperiod. Känslan är att vi tror att vi bara ska kunna ställa in skorna. Vi skjuter över, vi pratar inte och hjälper inte varandra. Vi hittade fina ytor i andra perioden som även fanns i tredje men vi använder oss inte av dem.

Det var inte mycket som stämde för Mullsjö denna söndag. Efter 13.12 drabbades gästerna av en ny utvisning med för många spelare på plan. Lidköping tackade för möjligheten och från halva plan kunde Molly Fröjd se till att åter ge hemmalaget ledningen i matchen. 31 sekunder senare skulle nästa kalldusch komma när Portia Roos såg till att dryga ut ledningen från högerkanten.

-Vi bjuder på målen som de gör. Helt enkelt misstag från vår sida som måste bort. Det är det enda som vi pratat om hela säsongen.

Gästerna jagade på för att först och främst få till en reducering men Lidköpingsförsvaret jobbade tight och höll undan till vinst med 5-3. Ridån ner för Mullsjö som därmed åkte på sin första förlust för säsongen.

-Det stora hela är att vi inte är ödmjuka inför uppgiften och inför motståndet. Det kändes som att vi trodde det var samma Lidköping som förra säsongen men de är ett betydligt bättre lag i år, avslutar Burman.