Emelie Emilsson besked: "Jag behöver testa lite annat"
Publicerad: 2024-05-29
DAM
Hon gjorde den kontroversiella övergången från Fagerhult Habo till Mullsjö AIS inför säsongen 2021/2022. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för Emelie Emilsson i Mullsjö AIS. -Känner att jag behöver testa lite annat, säger Emilsson.

Mullsjö AIS och Fagerhult Habo IBK har genom alla tider varit stora rivaler. En av Fagerhult Habos stora profiler, Emelie Emilsson, bytte moderklubben mot Mullsjö AIS inför säsongen 2021/2022 vilket blev en riktig ögonbrynshöjare runt om. 7 mål och 2 assist på 11 matcher blev det under hennes första säsong i klubben. Säsongen därpå tog Emilsson en paus för att sedan återvända till förra säsongen. Där blev hon en stor bidragande faktor till att laget tog den bästa placeringen på över 15 år när man slutade tvåa. Emilsson noterades för imponerande 34 mål och 11 assist på 19 matcher. Nu står det klart att Mullsjö AIS tappar den rutinerade poängmaskinen till kommande säsong.

-Det var inget lätt beslut men jag känner att jag behöver testa lite annat och testa mig själv på annat håll, säger hon.

Jessica Lagerstrand