Nolla av Ljung, speldominans och målexplosion i ny Mullsjöseger

11 november 2023 08:25
DAM

Det var aldrig något snack om saken. Mullsjö dominerade i 60 minuter där samtliga femmor producerade framåt. Det blev en rejäl målexplosionen i Nyhemshallen på fredagskvällen och Lisa Ljung imponerade stort med sin hållna nolla.

Efter den härliga vändningen mot Lockerud i söndags hade Mullsjö ett bra självförtroende med sig in i matchen hemma mot Wårgårda. Det syntes inte minst i inledningen när hemmalaget kunde se till att ta kommandot i matchen direkt genom Vendela Sandstedt. Minuten senare skulle också 2-0 sitta bakom Alice Olsson när Ebba Åkerlund hittade fram till Edith Simonsson. Det mesta stämde för Mullsjö första perioden och de blåklädda styrde och ställde mot ett stillastående Wårgårda. Det fanns bud på fler mål från hemmalaget men första perioden såg länge ut att sluta 2-0, mycket tack vare Olsson i Wårgårdakassen, men med 2 snabba mål i slutminuten kunde Mullsjö gå till pausvila med en fyramålsledning.

Fortsatt Mullsjö i andra

25 sekunder räckte för att Emelie Emilsson skulle spela fram Maja Petersen som enkelt kunde sätta dit 5-0. Mullsjö fortsatte att spela med självförtroende och fick det mesta att stämma ute på banan. Emilsson var en ramträff ifrån att sätta sitt andra för kvällen och därmed dryga ut ledningen ytterligare. I anfallet efter kunde Lisa Ljung få till ett perfekt utkast och friställa Malva Sandell som var nära att näta.

6-0 skulle dock falla i Nyhemshallen. Efter 11.28 fick Netti Bergman på ett klockrent dragskott från högerflanken som gick rakt in vid Olssons vänstra hörn. Drygt tre minuter senare skulle också 7-0 sitta detta efter ett fint samspel mellan Karlsson och Emilsson. Med 16.57 fick Mullsjö chansen med en man mer efter att Wårgårdas Tova Nilsson dragit på sig 2 minuter för Slag. Det skulle straffa sig när Matilda Karlsson hittade fram till Mira Petersen som kunde se till att sätta dit 8-0. Med drygt 30 sekunder kvar av mittperioden hade Wårgårda chansen att spräcka sin målnolla men bollen tog i Ljungs vänstra stolpe.

Tvåsiffrigt och nolla av Ljung

En betryggande ledning inför tredje med 8-0 skulle bli 9-0 bara tre minuter in i perioden. Mira Petersen hittade fram till Maja Petersen som kunde slå in den vid Olssons vänstra stolpe. Olsson fick fortsatt slita hårt i kassen när Mullsjö radade upp chans på chans. Efter 6.46 skulle tavlan i Nyhemshallen visa tvåsiffrigt när Emilsson kunde slå in Mira Petersens retur. Även Ebba Åkerlund skulle skriva in sig i målprotokollet denna kväll. Vega Svensson kom in på vänsterkanten och skapade en vass målchans som Åkerlund kunde slå in returen på. Kort därefter kunde Emilsson runda målburen och sätta dit sitt fjärde för kvällen och därmed 12-0 på tavlan. Mullsjödominansen fortsatte och laget jobbade för att dra ifrån ytterligare och samtidigt låta sin keeper hålla nollan.

Även mål nummer 13 skulle sitta bakom Olsson, denna gång signerad Sandstedt som därmed noterades för sitt tredje mål i matchen. Med tre minuter kvar av perioden fick Mullsjö återigen chansen i powerplay efter att Linnea Bernhardtz dragit på sig en utvisning för Hands. Denna gång kunde inte hemmalaget utnyttja det numerära överläget och matchen slutade 13-0.