Oavgjort för Mullsjö: "Vi värderar inte våra lägen"

9 mars 2020 07:39
DAM

Det blev delad pott när Mullsjö tog emot Halna i säsongens sista hemmamatch. Trots 43 skott på mål lyckades inte Mullsjö avgöra en målrik tillställning mot bottenlaget på fredagskvällen.

-Vi faller ner i deras tempo vilket gör att vi tappar mycket, säger en av målskyttarna, Emelie Seger, efter matchen.

Senaste mötet de båda lagen imellan slutade med seger för Mullsjö efter ett sent avgörande i sista perioden. Mullsjö visste på förhand att det skulle bli en tuff match och hemmalaget hade en tydlig gameplan inför fredagens duell. Och Mullsjö behövde bara åtta sekunder på sig för att ta ledningen. Emelie Seger kunde sätta 1-0 bakom Sandra Mattsson och ge sitt lag ledningen i matchen.

-8 sekunder går fort men jag kände att om vi kunde sätta press på dem så skulle vi få dit våra lägen. Vilket jag fick, säger Emelie Seger efter matchen.

Hemmalaget hade flera bud på att öka på sin ledning men gästerna höll ifrån och kunde gå till periodvila med endast ett 1-0-underläge.

Målen duggade tätt i den andra perioden

Andra perioden skulle bli målrika 20 minuter. Redan efter två minuter hittade Julia Nalbin fram med passningen till Ella Friberg, som kunde dryga ut ledningen till 2-0 för hemmalaget. Halna svarade upp snabbt och kunde reducera till 2-1 genom Julia Pettersson, detta efter 3.29. Drygt tre minuter senare kunde gästerna också kvittera genom förre Mullsjö-backen Jessica Fingal. Nästa mål lät inte heller det vänta på sig. Maja Petersen hittade fram till Tilda Härnborg som åter kunde ge Mullsjö ledningen. Efter 10.35 kunde sedan Halna kvittera för andra gången denna kväll genom Julia Pettersson, assisterad av Julia Lindquist. Lindquist kunde strax därefter ge gästerna ledningen för första gången i matchen när hon satte 3-4 i krysset bakom Rebecca Stjärnklint. Stjärnklint valde där att kliva av och in mellan stolparna kom istället Linda Westlund. Hon kunde se sitt Mullsjö kvittera till 4-4, efter att Alva Härnborg assisterat Tilda Härnborg, men med 11 sekunder kvar av perioden kunde Halnas Mathilda Rundgren åter ge gästerna ledningen inför den tredje perioden.

-Vi tappar vårat försvarspel och därför får dem chansen att visa vad dem går för, konstaterar Seger.

"Vi värderar inte våra lägen"

Halna satte fart direkt i den tredje perioden och kunde, genom Mathilda Rundgren, dryga ut sin ledning till 4-6. Efter 5.50 snodde Mira Petersen åt sig bollen och kunde trampa in och stänka dit reduceringen för sitt Mullsjö. 19 sekunder senare kom också kvitteringen när Tilda Härnborg noterades för ett hattrick, denna gång assisterad av forwardskollegan Julia Nalbin. Nalbin kunde också, drygt 1.30 senare, assistera fram till Alva Härnborg som kunde sätta 7-6. Med 7.26 på matchklockan var Mullsjö återigen i förarsätet och gick för att punktera matchen men bollarna ville inte in bakom Halna-målvakten. Istället var det Halna som kunde kvittera genom Julia Lindquist. 7-7 stod sig perioden ut och övertid väntade.

-Vi värderar inte våra lägen, skjuter mycket i täck och stressar upp oss.

Mullsjö var det hetaste laget på banan i sudden och var ytterst nära att plocka extrapoängen men Mattsson i Halna-målet var omutbar och matchen slutade 7-7. Trots 43 skott på mål lyckades inte Mullsjö ro hem segern i säsongens sista hemmamatch. Och det är en märkbart besviken Emelie Seger efter matchen.

-Matchen i sig är inte något jag kommer ta med mig framöver. Vi har fina lägen till och från och skapar bra rull på bollen men vi faller också ner i deras tempo vilket gör att vi tappar mycket.

På fredag åker Mullsjö till Mariestad för match mot Lockerud-Mariestad. Matchstart 19.30.

Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Tilda Härnborg x 3, Emelie Seger, Ella Friberg, Mira Petersen, Alva Härnborg

Målskyttar Halna: Julia Pettersson x 2, Julia Lindquist x2, Mathilda Lundgren x 2, Jessica Fingal