Ineffektivt Mullsjö nollade på hemmaplan

4 december 2021 13:20

Efter premiärförlusten borta mot seriefavoriten var det ett revanschsuget Mullsjö som klev in i Nyhemshallen på fredagskvällen. Hemmalaget visste att det var en tuff drabbning som väntade och att det skulle krävas tålamod och noggrannhet i spelet för att knipa 3 poäng. Ineffektivitet och 7 minuter i andra perioden blev avgörande och Fristadsspöket lever vidare.

Noggrannhet och tålamod var receptet för att ta en historisk seger mot senaste årens seriesuverän Fristad. Mullsjö skaffade sig tidigt spelövertaget och hade en hög offensiv med bra fart. Chanserna lät inte vänta på sig men den där sista skärpan saknades i avsluten. Även gästande Fristad hade ett flertal lägen att trycka dit den men Linda Westlund och Mullsjöförsvaret spelade tight och första perioden bjöd inte på några mål.

-Jag tycker att vi hänger med i tempot och har matchen i första perioden. Vi har tålamod och det lönar sig men tyvärr vill bollen inte in och jag tycker inte resultatet i första speglar perioden, sa Sofia Lundén efter matchen.

Sju matchavgörande minuter

Mullsjös försvar skulle få jobba hårt i inledningen av mittperioden när Vendela Sandstedt drog på sig 2 minuter för Slag. Det skulle bara dröja 33 sekunder in i numerärt underläge innan Caroline Brandt kunde spräcka målnollan i matchen, assisterad av Jessica Ljungqvist.

-Deras 0-1 mål i pp får oss att tappa huvudet lite och sedan låter vi dem trycka dit några fler bollar.

Hemmalagets Edith Simonsson är ett ständigt hot för motståndarna och så även denna fredag när hon var ytterst nära att trycka dit kvitteringen. Fristad pressade hårt och kunde utöka till 0-2 efter att Lovisa Carlberg löpt genom hela Mullsjöförsvaret och sprätt upp bollen i krysset. Drygt tre minuter senare, med 10.57 på klockan, kom även 0-3 efter en riktig bjudning. Sara Claesson bröt en passning mitt i slottet och Linda Westlund var chanslös. Rejäl uppförsbacke för hemmalaget, som hade chanser till en reducering i slutminuterna, men bollen ville inte leta sig in bakom Alva Lindqvist.

"Försvaret blir bredare och större mot slutet"

Inför tredje perioden gick Mullsjö ner på folk för att få upp intensiteten och väcka liv i matchen. Efter 1.30 var draget nära att ge resultat men bollen satt klockrent i stolpen. Hemmalaget fortsatte att jaga men utmanade aldrig Lindqvist och Fristadsförsvaret riktigt på allvar. Med sekunder av slutperioden kunde gästerna också rulla in 0-4 och bröt därmed Mullsjös segersvit.

-Hade vi lyckats hålla ner bollarna, och inte låtit dem studsa, så tror jag att vi hade kunnat stänka dit någon boll. Vi märker även hur försvaret blir bredare och större mot slutet, vilket ger Fristad flera chanser som till slut sitter, avslutar Lundén.

Nu väntar en matchledig helg innan bussen rullar mot Mariestad, för match mot Lockerud, söndagen den 19 december.