Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

"Jag vet inte riktigt vart jag är stationerad"

4 oktober 2019 08:00
HERR

En av de mest rutinerade derbyrävarna Mullsjö AIS har i laget är Johan Nygårdh. Han kan knappt räkna antalet rivalmöten han spelat. Men han är en av spelarna som gjort det i båda röd och blå dräkt.
– JIK plockade upp mig efter några år i Barnarp och jag hade flera bra år i klubben. Sen bytte jag till Mullsjö och har utvecklats ännu mer både som spelare och ledare på planen, jag har ett stort Maishjärta och brinner för denna klubben, kommenterar han själv situationen.


Derbyt mot JIK är den fjärde matchen i ordningen i årets SSL. Det är också det första av tre derbyn och det spelas i Nyhemshallen nu på söndag. En som tycker det ska bli kul med derby är ovan nämnde Nygårdh.
– Det ska bli väldigt kul att möta JIK. Det är en viktig match både för oss spelare men också för publiken. Det är viktigt att visa vilka som är bäst, menar han.

Även om "Nygge" är rutinerad i derbysammanhang är det inte något man kan påstå att han är i den positionen vi sett honom de senaste matcherna. Den som back. När han kom till klubben var i det närmaste en spjutspets framåt med ordentlig fart under fötterna. Farten måhända finns kvar, men nu längre ner i banan. På frågan om det är där han kommer konkurrera nu säger:
– Jag vet inte riktigt vart jag är stationerad just nu, men jag tror tanken är att jag ska vara back. Det är där jag tränar nu och konkurrerar. Det är jag inställd på. Samtidigt ska ni inte bli förvånade om jag står vid mittlinjen vid några tekningar i år.

Att spela back är dock ingenting han har något emot. Tvärtom.

– Det har blivit lite av en nytändning för mig. Det är kul att lära sig nya saker på plan som 30-åring, säger han. Han vill dock inte analysera hur det gått hittills utan den bedömningen vill han överlåta till de som tittar på.

När vi kommer in på söndagens motstånd från Jönköping visar det sig att innebandyintresserade Nygårdh har bra koll. Kanske för att hans tidigare Barnarpskollega Joakim Nordén tagit plats i ledarstaben? Något han också framhåller som en bra värvning för JIK.
– Även Andreas Jonsson på backplats är ett riktigt bra nyförvärv för dom, även om han verkar vara skadad för tillfället, analyserar han.
– I övrigt så gäller det att försöka hålla koll på deras starka förstafemma, säger han innan han självmant avslutar med en uppmaning till alla supportrar:
– Jag hoppas så många som möjligt klär sig i blått på söndag och skapar den magiska stämning som bara ni supportrar kan, i så fall har JIK inget att hämta i Nyhemshallen!

Biljetter köper du på mullsjoais.ebiljett.nu så snart som möjligt för att få sittplatsbiljett.