Onsdag
15 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Söndag
17 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Tisdag
17 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 2 matcher
Fredag
10 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match

Mullsjö AIS värvar Jönköpings poängkung

23 mars 2023 19:00
HERR

Joel Wadsten har de senaste säsongerna etablerat sig som en toppspelare i Superligan där han gjort mängder med poäng. Nu lämnar han Jönköpings IK för Mullsjö AIS inför nästa säsong. -Vi vet såklart precis vad vi får i Joel och är väldigt sugna på att se honom dra på sig den blå tröjan, kommenterar sportchef Jesper Axell


Husqvarna IK -fostrade Wadsten har alltid varit känd som en notorisk poängmakare. Inte minst i den norra allsvenska serien där han gjorde 45 poäng för Wibax Piteå säsongen 16/17. Därefter blev det en flytt tillbaka till vätterbygden där han skrev på för Jönköping och sedermera fortsatte sin poängproduktion. Senaste hela säsongen han gjorde var 21/22 där han noterades för 33 poäng fördelat på 23 mål och 10 assist. Denna säsongen startade på sämsta tänkbara sätt för forwarden som åkte på en allvarlig knäskada i säsongens första match. Något han sen dess rehabiliterat. -Men statusen är just nu god skulle jag säga. Jag ligger bra i fas och det går framåt för varje vecka. Jag hoppas kunna vara med någorlunda under försäsongen i spåret och på gymmet, kommenterar Wadsten själv sin fysiska status.

Den försäsongen blir alltså hos lokalrivalen Mullsjö sedan han skrivit på ett kontrakt för västgötarna. -Att valet föll på Mullsjö beror på ett flertal anledningar. Den som vägde absolut tyngs är chanserna till slutspel, vilket är något som man grämt sig över länge och inte fått uppleva. Sen har även Simon Karlsson varit en bidragande faktor. En spelare som jag kamperat tillsammans med tidigare, har bra kemi med och som jag hoppas få chansen att spela mer med kommande säsong, berättar han.

Att ta steget från JIK till Mullsjö är han långtifrån först att göra och han är inte direkt orolig över övergången även om han är medveten om att den kan vara känslig. J-ag skulle inte säga att jag är orolig men jag är medveten om att denna övergången rör upp vissa känslor. Jag är ödmjuk och accepterar givetvis de åsikter som finns. Jag har inte haft för avsikt att trampa någon på tårna utan jag har sett till mig personligen och vad jag själv vill. Om det nu inte skulle respekteras så får det vara så, meddelar han och avslutar med att på frågan vad han hoppas bidra med ha följande svar: -Framförallt så vill jag komma in med erfarenhet i gruppen. Trygghet och noggrannhet med boll och då framförallt i det offensiva spelet. Där jag trivs som bäst, avslutar 30-åringen.

Sportchef Axell är såklart glad över att locka till sig Wadsten. -Förutom att han kommer leverera poäng så är det som han precis själv säger också en erfaren spelare vi får in. Det passar perfekt i vår lagdynamik och han blir viktig även utanför planen, avslutar han.