Formstarkt Pixbo vann svängig match

20 oktober 2019 19:54
HERR

Ett formstarkt Pixbo som bara hade förlorat en av sex matcher stod på andra sidan planhalvan när dagens match för Mullsjö AIS i Svenska Superligan. Wallenstamhallen var skådeplatsen och efter två jämna perioder avgjorde Pixbo matchen under tredje periodens första minut.

Men det var Mullsjö som började bäst. Pelle Tarenius öppnade målskyttet med sitt första av tre mål efter att Schweizduon Braillard/Zaugg stulit bollen i offensiv zon och sedan hittat Tarernius som stod parkerad framför mål. Faktum är att Kasper Hedlund hann med att sätta ett långskott och Tarenius göra sitt andra mål innan matchen hunnit bli sex minuter gammal. 3-0 till Mullsjö efter 5.37 av första perioden.

Då vaknade hemmalaget och innan det ens hunnit bli tvåsiffrigt på klockan hade man reducerat två gånger genom William Lindh och Axel Larsson. Ytterligare några minuter senare hade även Philip Bringestedt skickat in kvitteringen.

Sen hann både Jon Hedlund göra en monsterräddning på skott från Tim Braillard och Simon Lööf en minst lika svettig räddning på Martin Östholms straff innan Pixbo kunde gå till pausvila med 4-3 efter att Fabian Lindbäck hittat målet genom ett direktskott endast sex sekunder efter den missade straffen. En minst sagt händelserik första period således.

Andra perioden blev lika svängig den och började med att Rickard Eriksson skickade in kvitteringsmålet till 4-4 från sin "point"-position i powerplay innan Pixbo ånyo tog ledningen. Men sen vände Mullsjö på steken igen och gick från 5-4 underläge till 6-5 ledning på 18 (!) sekunder. Detta efter ett nytt mål av Rickard Eriksson och sedan Tim Braillard.

Sen tog det faktiskt dryga åtta minuter, vilket i denna matchen var en lång tid, innan målklockorna ringde igen. Detta efter Martin Ojaniemi laddat bössan från backposition. När hesa fredrik ljöd efter två perioder var ställning 6-6

43 sekunder. Det var det som klockan hann ticka upp till innan Pixbo hade dunkat in två nya friska kassar genom ett läckert volleymål av Andreas Stefansson och ett mål av Charlie Sköld. Mullsjö tog timeout och lyckades stoppa blödningen. Sebastian Palmqvist fick också en chans att reducera efter 2,43 på straff, men hemmalagets Jon Hedlund räddade.

Sedan hände inte jättemycket. Mullsjö hade mycket boll och Pixbo kontrade skickligt. Ända fram till 9-6 efter 13.41 och ridån för Mullsjö mer eller mindre gick ner. Pelle Tarenius snyggade till siffrorna med fyra sekunder kvar till 9-7.

Det är fortfarande tidigt på säsongen och det känns som att Ulf Hallstenssons mannar fortfarande letar efter sitt efter spel vissa stunder. En försäsong förstörd på grund av skador och sjukdomar i laget har såklart fördröjt det hela en aning. Tur då att chans till revansch kommer snabbt. Ny match nu på onsdag i Nyhemshallen när Kalmarsund kommer på besök.

Drakar lyfter i motvind. Vi ses på matchen!