Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

"Både Palle och Zaugg är väl snart ikapp"

12 december 2019 13:00
HERR

Förlust mot Storvreta borta är såklart tråkigt. Men matchen får ursäkta. Under gårdagen inträffade en mycket viktigare händelse. Mullsjöfödda och fostrade lagkaptenen och härföraren Kasper Hedlund passade redan efter 20 sekunder fram till 1-0 målet. En assist som visserligen betydde 1-0 i matchen men också, framförallt, gjorde att Kasper ensam klev upp på tronen som den spelare i Mullsjö AIS som gjort flest poäng i Superligan. Genom tiderna. Nämligen 332 stycken. -Jätteroligt, ärofyllt och det känns stort. Jag uppskattar det såklart, säger huvudpersonen själv.


Hedlund är fostrad i Mullsjö och var tidigt en bollbegåvning utan dess like. Dominant på såväl innebandyplan som fotbollsplan och han debuterade tidigt i MAIS a-lag. Han är inne på sin tolfte säsong i herrlaget och har de senaste två åren dessutom burit lagkaptensbindeln.

-Man har såklart inte gått och tänkt på det. Historisk innebandystatistik finns ju tyvärr inte så mycket. Men det finns tydligen innebandyorakel som Johan Kihlblom som har koll. Så jag får väl tacka honom, säger Hedlund själv.

133 mål och 199 assist ger totalt 332 poäng på 323 matcher. Ett facit som såklart är än mer imponerande med tanke på att Kasper som alla vet är back. Fler än ett av poäng är dessutom en läcker passning rakt igenom motståndarnas försvar eller ett pricksäkert skott i krysset.

Kaspers spel i Mullsjö har flera gånger gjort att han blivit uttagen i ett stjärnspäckat svenskt landslag. En karriär som han nu dock meddelar är över eftersom han tackat nej till landslagsspel.

-Under den här säsongen har mitt knä varit lite mer belastat och periodvis lite sämre. Så därför har jag pratat med Hill (förbundskapten) och meddelat honom att jag behöver ha den tiden som finns i landslagsuppehållen till återhämtning. Väldigt tråkigt och tungt beslut och jag stänger inte dörren för framtiden men så som mitt knä är i dagsläget så klarar det inte både 32 omgångar i serien och landslagsspel, berättar han för Mullsjoais.se om varför.

Kasper bör kanske emellertid inte vara helt lugn. Han är inte ohotad etta i toppen. David Gillek är tvåa i tabellen endast en poäng efter Hedlund och eftersom han avslutat karriären bör man kanske inte vara orolig för hans jakt men centern Sebastian Palmqvist står just nu på 316 poäng. 16 efter nummer 16 alltså. Inte en helt ointaglig ledning alltså.

-Så passa på att skriva och göra en stor grej av det här så länge jag får ha rekordet. I februari kanske du gör den här intervjun med ”Palle”. Och för den delen med Zaugg i mars…, kommenterar Kasper själv konkurrensen.

Därefter är det emellertid ett litet glapp ner till Kim Ganevik som har 263 poäng innan Johan Nygårdh för tillfället nått upp i 180.