Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match

Mullsjö värvar allsvensk poängkung

14 april 2023 13:00
HERR

Årets kvartsfinallag Mullsjö AIS har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong. Det är Hampus Morelius som ansluter från Örebrolaget Lillån i Allsvenskan som kommer spela i västgötalaget de kommande två åren.

-Vi har följt Hampus hela året i Lillån där han levererat en väldigt bra innebandy, så vi är otroligt glada för att han kommer vara en del av vår trupp nästa år, berättar sportgruppens Andreas Elf Ambré.


20-åriga Morelius fick sin innebandyfostran i IBF Säter där han tidigt gjorde mycket poäng. Poängproduktionen har följt honom åt även i IBF Borlänge och nu även det senaste året i Allsvenskan och Lillån. Han kan spela både center och forward vilket Elf Ambré ser som en stor styrka.

– Han är dessutom en ödmjuk kille som är målmedveten och beredd att göra det som krävs för att ta sig hela vägen till toppen. En tvåvägsspelare som kan kombinera ett spel i högt tempo med en väldigt fin teknik, meddelar Elf Ambré.

Morelius gjorde 37 poäng i Allsvenskan under sin riktiga debutsäsong i serien och har också juniorlandskamper på sitt CV. Att Elf Ambré har höga förhoppningar redan nästa säsong är därför ett faktum men han betonar också att det framförallt är på lång sikt man hoppas på honom.

– Vi tror att han kan bli en toppspelare på sikt men vi är övertygade om att han kommer göra skillnad redan nästa säsong.

Morelius själv ser framemot äventyret det innebär att flytta till Mullsjö och Superligan även om han förstår att skillnaden mellan serierna är stora.

– Jag fick en bra känsla kring allting, både på och utanför planen när jag var nere och hälsade på. Rent innebandymässigt så känns Mullsjö som en bra miljö för mig i min fortsatta utveckling, säger huvudpersonen själv.

Det blev som sagt i stort sett succé direkt för Morelius när han tog klivet till Allsvenskan från ettan men han inser att steget är ytterligare större till Superligan.

– Det kommer bli några nivåer högre gällande fart och intensitet men också att kvalitén överlag kommer att vara betydligt bättre. Men jag ser framemot utmaningen och förhoppningsvis kan jag främst bidra men min fysik och mitt sätt att transportera boll, avslutar den offensiva spelaren.