28 Mar 1 match

Växjö drog längsta strået

19 november 2019 21:18
HERR

En på förhand het match spelades under tisdagskvällen i Nyhemshallen. Två lag slet också mycket hårt hela matchen men det blev till slut gästerna Växjö Vipers som drog det längsta strået efter att målvakten Erik Svensson stått på huvudet vid flertalet tillfällen.

Första perioden började visserligen ganska snabbt men också snällt. Pelle Tarenius inledde målskyttet med ett vackert maskerat handledsskott otagbart för gästernas målvakt. En ledning som såg ut att stå sig perioden ut men Karl-Johan Ahlroth ville annorlunda och kvitterade med 50 sekunder kvar av första perioden.

**I andra perioden fick Mullsjö straff men Daniel Gidske lyckades inte överlista gästernas nämnda Svensson i målet och istället var Kasper Hedlunds klubba olyckligt i ett powerplay gästerna fick sen Kim Ganevik åkt ut för hårt spel efter dryga sju minuter. En passning som egentligen skulle över Mullsjös planhalva träffade klockrent på lagkaptenens klubba och ställde en överraskad och för kvällen duktig Jonathan Larsson i Mullsjömålet. Bara 34 sekunder senare gjorde Christoffer Holmér också 3-1 för gästerna från backposition. ** Tränare Elf, Utterberg och Hedlund gick sedan ner på folk mot slutet av den andra perioden och bytte också plats på centrarna i formationerna. Det fick utdelning direkt när Jan Zaugg skickade in 2-3 efter läckert samspel med Sebastian Palmqvist. Även 3-3 kom en minut senare genom den andra schweizaren Tim Braillard sedan Eriksson och Ganevik stulit bollen från gästernas kapten Johan Roos.

Växjö fick dock gå till pausvilan med ett psykologiskt viktigt mål av André Andersson när dryga minuten återstod av mittperioden.

Knappa tre minuter in i sista perioden gör ytterligare en schweizare mål. Tyvärr för hemmalaget var det Manuel Engel som skickade in en ny tvåmålsledning för Smålänningarna.

Sedan var det Mullsjö för hela slanten resten av matchen. Man hade bollen i stort sett hela tiden med undantag för kontringar för Växjö. Inte på nått sätt oävna chanser för Vipers men man får ursäkta. De flesta och bästa chanserna hade Mullsjö AIS i tredje perioden. Stolpe, monsterräddningar från Växjös keeper och såklart en något svag skärpa i vissa avslut gjorde att man inte kom närmare än 4-5 sedan Sebastian Palmqvist ändå fick in det sista målet efter en riktigt läcker passning från Jan Zaugg. Samme Zaugg hade faktiskt även chansen att kvittera med endast sekunder kvar, men matchens spelare Erik Svensson hos gästerna stoppade skottet från slottet.

Nya tag i helgen när gotlänningarna Visby IBK kommer på besök på söndag klockan 17.00. Säkra din biljett redan idag!