"Det öppnade upp sig"

22 december 2019 08:37
HERR

Mullsjö AIS kan ta julledigt med tre friska poäng in på kontot. Bortamatchen mot Sirius slutade till sist med en seger med hela 10-5 även om det satt mer hårt inne än vad siffrorna visade. – Vi började rejält trögt och var inte alls med i första perioden, kommenterar tränare Andreas Hedlund.

Detta visade sig även på resultattavlan då det efter första akten stod 2-0 till Uppsalalaget sedan Joakim Alvinder vid två tillfällen hittat rätt bakom Simon Lööf i Mullsjömålet. Undertecknad tycker väl visserligen att det resultatet var aningen missvisande då Mullsjö hade mest boll men också vaskade fram lägen som kunde inneburit både ett och två mål. Men det är målen som räknas och inför andra perioden var Mullsjölägret alltså inte nöjda.

– Vi fick inte igång anfallsspelet som vi önskade alls mot ett rätt lågt liggande Sirius, fortsätter Hedlund.

I andra periodens första hälft presenterar sig nästa tvåmålsskytt. Som väl var så var det en vitklädd Maisare, Rikard Eriksson som först reducerar och sedan också kvitterar innan Kim Ganevik har fullbordat vändningen genom att också göra 3-2. De tjeckiska domardebutanterna hinner emellertid visa ut både Johan Nygårdh och Filip Eriksson samt döma mål för hemmalaget igen innan pausvilan är ett faktum. 3-3 stod det på tavlan då.

Tredje perioden skulle sluta med en riktig målfest. Först tar Sirius ledningen igen genom Billy Nilsson innan Jan Zaugg kvitterar och Johan Nygårdh också tar ledningen kort därefter. När sedan 6-4 kommer efter knappt 12 minuter genom Sebastian Palmqvist börjar nog många Mullsjösupportrar vittra tre poäng. Storgårds i hemmalaget ville dock annat och skickade in reducering endast nio sekunder senare.

En ny tvåmålsledning blev det emellertid lite senare när Joel Dagman satte 7-5 och sedan rann det iväg.

– När vi sen tog ledningen så öppnade det upp sig och vi kunde sätta dit några bollar på slutet och avgöra matchen, kommenterar Andreas Hedlund.

Hedlund vill också framhäva att det är flera spelare som kliver fram när det avgörs. Inte minst Rikard Eriksson, Johan Nygårdh, Sebastian Palmqvist och Tim Braillard. Bästa poängplockare för dagen blev Braillard med 2 mål och 1 assist. Johan Nygårdh med 1 mål och två assist samt Rikard Eriksson med två mål. Även Simon Lööf i målet förtjänar beröm.

Nu firar laget jul och nyår och tar sedan nya tag den 4 januari 2020 när IBK Dalen gästar Nyhemshallen.