Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Publikfavorit stannar i Mullsjö AIS

2 april 2020 09:00
HERR

Mullsjö fortsätter med sitt truppbygge inför säsongen 20/21. Nu har lagets näst bästa poängplockare Pelle Tarenius förlängt sitt kontrakt med västgötaklubben med ytterligare tre år.
– Det har varit mitt förstahandsval hela tiden. Jag ser fram emot tre nya år där vi ska ta nästa steg och stå som vinnare i Globen, kommenterar Tarenius.


24-åringen kom från division två-klubben Nässjö IBF inför säsongen 2016/17 där han då hade gjort smått otroliga 71 poäng på 22 matcher. Steget till landets högsta serie blev såklart stort, men potentialen fanns där och trots två rent poängmässigt knackiga säsonger stannade Tarenius kvar i klubben även inför säsongen 2018/2019. Det blev också blev hans genombrottssäsong i Mullsjötröjan. Detta efter en lyckad utlåning till Hovslätt säsongen innan:
– Det är väldigt många som hjälpt mig på vägen. Jag fick stort förtreonde i Hovslätt och fick spela många matcher. Med facit i hand är jag väldigt tacksam för den chansen. Men störst tack av alla ska Andreas Elf ha, analyserar forwarden.

Den förra Mullsjötränaren Andreas Elf trodde hela tiden på Tarenius och gav honom tid att utvecklas.
– Han sa alltid att det får ta den tid det behövs för att jag skulle bli en riktigt bra spelare. Jag visste att jag hade mycket att jobba på men det kändes tryggt att han hela tiden trodde på mig, menar Tarenius.

Spelaren med en bakgrund inom hockeyn har blivit en stor publikfavorit i Nyhemshallen för sitt raka och hårda spel där han aldrig viker en tum eller gnäller utan istället jobbar hårt på planen. Att han gjort 44 poäng i år var förstås ingen nackdel.
– Nästan redan från starten av säsongen fick jag spela tillsammans med Janne (Zaugg) och Palle (Sebastian Palmqvist). Dom gör det väldigt lätt för mig hela tiden. Det är två otroligt duktiga spelare. Det har såklart varit en krokig säsong men jag tycker att vi som grupp tog oss samman och kom ut ur det starkare. Det är också fint att så många vill ställa upp när det blåser lite. Det känns viktigare än någonsin att ha med sig nu, avslutar han.

Sportchef Jesper Axell är nöjd med kontraktsförlängningen, och inte minst att den är tre år lång.
– Pelle har verkligen blommat ut till inte bara en notorisk målskytt utan han har också hela tiden visat en mentalitet på plan som man älskar att se. Det är hårt jobb och rakt spel hela tiden. Precis en sådan spelare som alla sportchefer och tränare älskar att ha i sitt lag. Han blir en viktig spelare för oss de kommande tre åren, kommenterar Axell.

Kontakt:
Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS
070-669 82 03