Tung kväll för Mullsjö efter sent avgörande

2 mars 2023 08:06
DAM

Tvåmålsunderläge med fyra minuter kvar av tredje. Sedan stod Mullsjö för en stark upphämtning till likaläge men ett sent mål av Lockerud gav Mariestadslaget full pott i Nyhemshallen på onsdagskvällen.

Senast lagen möttes, den 14 januari, blev det en relativt komfortabel seger för Lockerud med 7-3. Det var också Lockerud som inledde onsdagens möte piggast och satte Wikenmark på prov redan från start. Ändå var det Netti Bergman som kunde se till att sätta sitt Mullsjö i förarsätet efter 5.22. Gästerna skulle dock få chansen att kvittera direkt när Sofia Lundén åkte ut 2 minuter för Obstruktion. Lockerud uttnyttjade spelet med en man mer och kunde sätta 1-1 genom Alice Staaf med 22 sekunder kvar av powerplayet. Hemmalaget skulle svara upp direkt när Maja Petersen hittade fram med passningen till Mira Petersen och Mullsjö var åter i ledningen.

Efter 13.50 kunde Lockerud återigen utjämna, denna gång efter självmål från Mullsjöbacken. Båda lagen bjöd på ett offensivt spel och målchanserna avlöste varandra. Edith Simonsson hade ett gyllene läge i slottet men sköt strax över. Även Sandstedt var nära att överlista Emelie Cohen i Lockerudsmålet. Istället var det gästerna som, med 45 sekunder kvar av perioden, kunde ta ledningen för första gången i matchen genom Thyra Harald.

Målvakternas kamp

Underläge efter första för Mullsjö och Lockerud var en ribbträff ifrån att utöka gapet. Även Mira Petersen hade ramkänning innan kvitteringen skulle komma i Nyhemshallen. Petersen hittade fram med passningen till Nellie Westman som från backplats kunde sätta sitt första mål sedan comebacken. Förstafemman var också nära att sätta 4-3 efter en fin offensiv räd.

Andra perioden bjöd på böljande spel med hög fart, heta närkamper och målchanser som avlöste varandra. Både Wikenmark och Cohen fick slita hårt mellan stolparna där Wikenmark fick rädda både ett friläge och en boll som dansade på mållinjen. Med tre minuter kvar av mittakten tvingades hon dock att kapitulera och periodsiffrorna skrevs till 1-1.

Sen upphämtning men Lockerud släckte lampan

Lockerud kunde rycka ifrån till 3-5 tidigt i den tredje perioden efter att Alice Gyllensten kunde slå in bollen på egen retur. Mullsjö jagade febrilt en reducering men gästerna visade upp en stark defensiv med flera kvalificerade räddningar av Cohen. Även stolparna grinade illa mot hemmalaget innan Vega Svenssson tillslut hittade nätmaskorna. Även kvitteringen skulle komma med drygt 2.30 kvar av perioden när Sofia Lundén överlistade Emelie Cohen. Matchen såg ut att gå till förlängning men en miss i Mullsjöförsvaret gav Alice Gyllensten öppet mål. Gyllensten tackade genom att sätta den i nät och avgjorde för sitt Lockerud som därmed tog säsongens tredje seger mot Mullsjö.