Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Tisdag
11 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
18 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Fredag
28 Okt 1 match
Söndag
13 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Tisdag
27 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
04 Feb 1 match

Burra och Bergman om förväntningarna och seriepremiären: "Vi ser en väldig potential i det här laget"

7 oktober 2022 08:20

Nyförvärv, hemvändare och rutinerade spelare som förlängt. Lägg därtill en ny tränarduo med ett nytt spelsystem. Där har du ingredienserna för årets upplaga av Mullsjö AIS. Ett lag med stor potential och framtidsvisioner. Ikväll kliver damerna ut i Nyhemshallen för säsongens första seriematch.

-Vi märker att det är en del nytt för dem att sätta sig in. Både gällande spelsätt men också kring rutiner men det är ett härligt gäng tjejer som vill framåt precis som jag & Fredrik vill.


Den 12 mars tog säsongen 2021/2022 slut. Sedan dess har Mullsjö AIS tappat ett par spelare men också värvat in några intressanta namn. Bland annat har man plockat in Nelly Lisevall från fjolårets seriesegrare Alingsås och Ida Erlandsson från Allsvenska Fagerhult Habo. Från Fagerhult Habo kommer också Maja Petersen och Nathalie Sankell som vänder hem till moderklubben igen. Inte nog med det, mellan stolparna gör den rutinerade räven Maja Wikenmark comeback. Wikenmark, som gjorde ett par inhopp i slutet av förra säsongen, ska nu alltså bilda målvaktspar med Filippa Glimryd.

"Ett härligt gäng tjejer som vill framåt"

Efter en tuff och svettig försäsong ska nu Mullsjö AIS äntligen få lön för mödan när säsongen inleds på hemmaplan mot IBK Lidköping och man gör det med en nykomponerad och meriterad tränarduo vid rodret.

-Första tiden har bestått av att tjejerna ska lära känna oss som tränare och att vi ska lära känna dem. Nu har vi börjat få lite struktur i vem som passar ihop med vem rent spelmässigt och pusslar ihop spelarna för att passa vårt nya spelsystem, säger tränare Tomas Burman.

Burman, som tillsammans med Fredrik Bergman ska leda laget, är optimistisk inför hösten och är imponerad över hur laget tagit till sig det nya spelsystemet så här långt.

-Det är en balansgång mellan kontinuitet i formationerna och ändra om men jag är övertygad om att vi kommer träffa rätt på sikt och stundtals ser det riktigt bra ut redan nu. Vi märker att det är en del nytt för dem att sätta sig in. Både gällande spelsätt men också kring rutiner men det är ett härligt gäng tjejer som vill framåt precis som jag och Fredrik vill.

Även Bergman, som var med och assisterade laget under fjolårssäsongen, hyllar tjejerna och den utveckling som sker i laget och han är tydlig med målsättningen.

-Vi ser en väldig potential i det här laget och vi tror jättemycket på tjejerna. Vi har som sagt ett nytt spelsystem i år som kommer ta en stund att komma in i. Vi vill lyckas bli ett etablerat lag i toppen av division 1 i år men vi är inte nöjda där utan vill nå längre än så på sikt. Hur långt? Ja det får vi se, säger Bergman leendes.

"Många kommer få vara med och bidra"

Efter en rad träningsmatcher ser det onekligen spännande ut inför den stundande säsongen. De unga lovande spelarna, som premierades med a-lagskontrakt förra året, har fortsatt att visa vilka kvalitéer de besitter och tar stora kliv varje dag. Nyförvärven har redan presenterat sig för hemmapubliken och visat att de kommer kriga för laget och för klubbmärket. Stommen som finns kvar sedan förra säsongen leder laget framåt med sin rutin. Med dessa ingredienser kommer det bli en intressant höst och vinter.

-Det är alltid tråkigt att tappa spelare men många av dem vi tappat har sökt andra utmaningar i livet. Vi är nöjda med de spelare vi har knutit till oss och de vi lyckats behålla. Det är en bra mix av rutinerade spelare blandat med unga hungriga. Vi har en bred trupp där många kommer få vara med och bidra. Det tror vi kommer behövas då vårt nya spelsystem kräver hårt arbete, säger Burman.

"Äntligen premiär"

Ikväll smäller det. Ikväll är det äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären och serien inleds på bästa tänkbara sätt. Med hemmamatch i Nyhemshallen och det är ett taggat Mullsjö AIS som tar emot IBK Lidköping.

-Äntligen premiär! Det blev en vecka senare än planerat då det blev en matchflytt istället men vi tycker det ska bli riktigt kul att säsongen äntligen startar, avslutar Bergman.

Matchstart 19.15.