Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Den ovissa säsongen som blev till succé - Mullsjös damer går en spännande framtid till mötes

17 september 2020 09:00
DAM

Så sent som inför säsongen 2019/2020 såg damtruppen oroväckande tunn ut. Studier på annan ort, graviditeter och avslutade karriärer gjorde att många spelare försvann. Ett samarbete med ungdomslaget under inleddes och ungt, hungrigt blod fyllde på truppen. Ett samarbete som visade sig bli succé direkt. Nu går Mullsjös damer en spännande framtid till mötes.


Inför förra säsongen valde många av spelarna att lämna. Det vankades studier eller jobb på annan ort. Några väntade barn och någon annan valde att lägga klubban på hyllan när kroppen sa ifrån. Med många klubbar i närområdet är det en utmaning att knyta nya spelare till sig och samtidigt värnar Mullsjö om nästa generations damspelare. Ett samarbete inleddes därför med ungdomslaget under, F03/04. Flera spelare lyftes upp till damlaget för att se och lära men tog till vara på chansen och gjorde succé direkt.

Många trodde nog inte på förhand att den här truppen skulle räcka enda till en fjärdeplats men tjejerna motbevisade skeptikerna med vilja och hjärta, att det här laget var, och kommer bli något att räkna med i framtiden. Faktum är att fjärdeplatsen kanske inte är det största samtalsämnet på folks läppar denna säsong. Utan kanske var det vinsten hemma mot Fagerhult i oktober. Mullsjö AIS unga lag var faktiskt det enda lag säsongen 2019/2020 som stod som segrare mot de allsvenska nykomlingarna efter 60 minuter. Det är väl värt att lyfta på hatten för.

De unga hungriga juniorerna tillsammans med erfarenheten som fanns i laget gifte sig så bra att flera av de unga nu spelat till sig ett kontrakt med damlaget inför stundande säsong. Tillsammans med spännande nyförvärv går det här laget en riktigt spännande framtid till mötes och frågan är, hur långt kan det här bära? Resan fortsätter snart och Mullsjö är redo.