Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

"Inget namn som skrämmer direkt"

9 januari 2020 11:56
HERR

Fredag och derby. Tredje derbyt för säsongen och vissa kanske tror att det då blir lite mer en match i mängden. Men frågan är om det inte blir precis tvärtom efter två derbyn när känslor och situationer ligger kvar i luften och pyr. Mullsjoais.se tog sig ett snack med en av supporterklubben Blue Farmers starka män, Marcus Filipsson, för att höra om hans tankar kring matchen, Blue Farmers och, självklart, JIK.


Det är onsdag annalkandes mot torsdag när undertecknad når Marcus. Han är såklart väldigt laddad för fredagens match men ger ett ganska nyanserat och diplomatiskt svar när den kommer på tal:

-Jag tror det blir en spännande match med många känslor. Det kommer förhoppningsvis bli seger då jag tycker MAIS känns starkare än JIK. Sedan så tror jag att MAIS kommer att höja sig ett snäpp beroende på trycket som förhoppningsvis blir i hallen, analyserar han fredagen.

Marcus är ursprungligen inte från Mullsjö men har ändå blivit en av frontfigurerna på ståplatsläktaren. Han menar att kärleken till klubben var i princip omedelbar:

-Så är det, MAIS betyder hen hel del. Trots att man inte är ifrån Mullsjö eller närområdet så klappade hjärtat direkt för dom när jag såg första matchen med MAIS, berättar han.

Och lika säkert som att hjärtat slår för de blå bönderna, lika säkert är det att JIK är en stor rival. Marcus nämner emellertid också ett annat lag när frågan om största rivalen tas upp:

-Visst finns det rivalitet mot JIK. Men vi har ju också ett lag vi fått möta ofta i slutspel och som det alltid är heta dueller mot, Växjö. Så JIK och Växjö är dom lagen man bara vill slå ordentligt varje dag, menar han.

Inför senaste derbyt, kanske tidigare, ingen vet riktigt. Tog sig Jönköpings IK ett nytt smeknamn. Man kallar sig för Red Lions.

-Kanske inte direkt ett namn som skrämmer någon direkt. Känns som små kissemissar som vill hälsa på hos oss på farmen, tycker Marcus om det.

Annars är det såklart gemenskapen i Blue Farmers som betyder mycket för Marcus. Det har faktiskt för första gången sen bildandet för nästan 10 år sen blivit en registrerad förening. Varför det har blivit det och vad det betyder för klacken kommenterar han såhär:

-Vi vill bibehålla och förhoppningvis utveckla supporterföreningen på ett sätt som gör att de som drog igång Blue Farmers och läktarkulturen här ute blir stolta, avslutar han.

Blue Farmers, och övrig publik, laddar upp med Pre-Game på Björkhaga innan matchen imorgon, fredag. Välkommen för billig och god mat och dryck!

Biljetten är verkligen hög tid att köpa och det görs på mullsjoais.ebiljett.nu