Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Målvaktstalang klar för Mullsjö AIS

11 juni 2024 10:00
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS supportrar har haft samma målvaktspar i fem år. Nu får publiken lära sig ett nytt namn när en av Sveriges största målvaktstalanger ger Jonathan Larsson konkurrens nästa säsong:

– Vi tror på sikt att detta är en stormålvakt men vi ser att han kan konkurrera redan nu, kommenterar sportchef Jesper Axell värvningen.


Spelaren det gäller heter Samuel Jönsson Dolke. Han är född 2005 och har de tre senaste säsongerna tillhört Riksinnebandygymnasiet i Umeå där han spelat allsvensk innebandy. Trots de många milen söderut hade Dolke inte svårt att bestämma sig.

– Det var ett enkelt val. Redan efter första samtalen var jag väldigt säker på att var jag ville befinna mig efter studenten. Det känns som en väldigt bra klubb att komma till efter 3 år i Umeå. Det finns en bra målsättning och engagemang. Jag har alltid tyckt att Mullsjö har spelat en rolig innebandy och att man har ett lag som jobbar för varandra så när möjligheten kom kändes det väldigt lätt att skriva på, berättar Samuel Jönsson Dolke själv.

Den unga målvakten är ursprungligen från Stockholmsområdet och fick sin innebandyuppfostran i Farsta som han alltså lämnade när det var dags för att börja på gymnasiet. Men han har alltid haft ett intresse för Mullsjö AIS.

– Redan när jag var liten började jag intressera mig för MAIS. Allt ifrån den fantastiska publiken till spelet på plan. Jag vet att det är en förening som har tydliga mål och vet vart dom vill och den resan vill jag inte missa. Min bild av Mullsjö är bara positiv och det är något bra på gång redan kommande säsong, berättar han på frågan vad han vet om klubben.

Även sportchef Axell är väldigt nöjd över att Dolke och Mullsjö nu är en kombination. Mycket på grund av hans spel och inställning. Ett sätt att spela som Dolke själv beskriver på följande sätt.

– Jag är en väldigt lugn målvakt som gillar att sitta rätt och att bollarna kommer till mig. Jag gillar att hjälpa mina medspelare både med hjälp av kommunikation men även med långa utkast för att snabbt kunna starta upp kontringar. Publiken i Nyhem kommer få sen en placeringssäker målvakt som försöker göra det svåra att se lätt ut, berättar han.

Sportchefen har ungefär samma bild av sitt nyförvärv.

– Samuel har en bra storlek och är mycket ung och lovande, så vi är väldigt glada att han ansluter, avslutar Jesper Axell.