Fredag
16 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Fredag
23 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Fredag
07 Dec 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match
Tisdag
08 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Fredag
18 Jan 1 match
Idag 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Måndag
18 Feb 1 match
Torsdag
21 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match

Mullsjöstjärnan David Gillek avslutar karriären

14 maj 2018 07:33

En av Mullsjös största profiler någonsin avslutar spelarkarriären. Efter 15 säsonger i högsta ligan lägger David Gillek innebandyklubban på hyllan.

– Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb där allt en gång startade, säger David Gillek.


Det finns profiler och så finns det profiler. David Gillek är en av Mullsjös största stjärnor genom tiderna och har de senaste säsongerna betytt oerhört mycket för MAIS. Det kom att bli sju säsonger i SSL med moderklubben. 219 matcher i Mullsjötröjan och en poängskörd som inger respekt. 331 poäng fördelat på 173 mål och 158 assist.

När lagkapten David Gillek nu lägger klubban på hyllan gör han det med stor tacksamhet.

– Jag vill tacka ledare, lagkamrater, funktionärer och vår magiska publik för sju fantastiska år tillsammans med er!

Gillek ser tillbaka på de senaste åren i Mullsjö då han varit med och lett laget till framgångar på innebandyplanen.

– Att fått bära kaptensbindeln för klubben i mitt hjärta under dessa år har varit en stor ära för mig. Jag vill även tacka min familj, framförallt mina föräldrar och min sambo Julia, för deras ovärderliga stöd under min karriär.

Mullsjö hade aldrig varit där man är idag utan David Gillek. Tiden i MAIS handlar inte enbart om de senaste årens framgångarna i högsta ligan. Gillek fostrades i Mullsjö och var med och vann både division 3 och division 2. 2003 lämnade han MAIS för spel i Helsingborg, Jönköping och AIK. När han väl återvände hem kom han med värdefull erfarenhet i bagaget som betytt mycket för laget i SSL.

– David Gillek är en härförare och betytt oerhört mycket för Mullsjö som spelare och lagkapten. Vi hade inte varit där vi är idag utan honom. Vi kan inte nog tacka David för hans insatser, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell.

Särskilt imponerande, menar Axell, är det att avsluta den aktiva karriären med att komma topp fem i slutspelets poängliga.

– Och det vid en ålder av 35 år. Det är inget annat än extremt imponerande! En av höjdpunkterna var kvitteringen mot Storvreta med bara sju sekunder kvar. Ett mål som verkligen personifierar vilken vinnarskalle Gillek är. Han ger aldrig upp, säger Jesper Axell.

Och enligt Axell finns det inga genvägar till att nå den nivå av klass David Gillek hållit i många år.

– Det går bara om man tränar oerhört mycket. Utan att veta alla spelares träningstimmar är jag dock säker på att Gillek är en av dem som lagt ned allra mest. Det har gett resultat.

– David kommer alltid starkt att förknippas med Mullsjö AIS. Han har betytt oerhört mycket både på planen och i föreningen. Vi ser gärna honom i en annan roll fram över. Hans stora innebandykunnande är viktigt för vårt fortsatta långsiktiga arbete, säger Mullsjös ordförande Pernilla Bernhardsson.