Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Premiären närmar sig

27 september 2020 08:03
HERR

Ett kokande Nyhem. Förväntningar som ligger som ett täcke i luften. Grillen tänd utanför och Blue Farmers som sjunger upp på Björkhaga. Nja, kanske inte riktigt i år va? Men premiären närmar sig oundvikligen och även om den ser ut att spelas inför en rekordlåg publik är den inte desto mindre het. Linköping på hemmaplan. Mullsjoais.se tog sig ett snack med tränarstabens Alexander Bergström inför säsongens första match.


Mullsjö mötte ju som bekant faktiskt Linköping så sent som för ett par veckor sedan i en träningsmatch uppe i Östergötland. Det blev, något oväntat, en ganska komfortabel seger med 6-2.

– Det var en match som kändes väldigt bra. Vi var oerhört bra bakåt och Linköping var egentligen aldrig nära i den matchen. Mer än så är det ju dock inte då vi möter dom under helt andra förutsättningar nästa vecka, kommenterar Bergström den matchen.

Sen är självklart en träningsmatch och serien två vitt skilda saker, och faktumet att Mullsjö och Linköping nämns som två av de största utmanarna gentemot Falun och Storvreta gör såklart matchen extra het.

Linköping har haft relativt stor omsättning inför säsongen med tunga tapp som Felix Lanver (Pixbo), Ondrej Nemecek (Tjeckien) och målvakten Robin Laakso (slutar) för att nämna några. Samtidigt har man värvat in starka namn som duon Nicola Bischofberger och Deny Känzig från Wiler-Ersigen i Schweiz. Även Tom Carlson från Warberg och den tjeckiske backen Josef Rypar från 1. SC Vitkovice i hemlandet är namn som bör nämnas. Oskrivna kort såklart och det är väl lite så det känns med Linköping i år. Får man ihop laget och kan utmana om guldet eller behöver man längre tid?

– Linköping är ett lag som varje år, precis som vi, är med och slåss om det. De har gjort bra nyförvärv men däremot har dom haft en ganska knackig försäsong. Men de har bra material och är alltid bra. Jag räknar med att Linköping är med och slåss däruppe. Men som en fin man sagt så vill man ju gärna se ert uppgång & fall, kommenterar Alexander Bergström.

Beträffande Mullsjö har man som bekant fått hem Jesper Sankell från Växjö som också visat gryende form under försäsongen. Ytterligare starka namn framåt i form av Simon Karlsson och Joel Ingesson som visat bra målform i träningsmatcherna. Bakåt har Warbergs lagkapten Robin Westergren anslutit tillsammans med nygamla Anton Hedin.

– Det känns som en fantastiskt bra trupp. Vi jobbar hårt med att femmorna får olika roller. Vi är extra nöjda med att vi fått in personer där dom fungerar bra ihop rent personlighetsmässigt. Vi har satt alla hetsiga i en femma och de lite lugnare i en annan...

Bergström fortsätter:
– Vi är inte beroende av en formation utan vi räknar med att i en match kan en kedja avgöra och i nästa en annan. Lägg därtill att vi har ytterligare spelare som har varit ruskigt heta under försäsongen. Vi tycker vi har fått igång alla spelare bra och är nöjda med våra formationer, säger Alexander Bergström om årets trupp.

Genrepet inför Linköpingsmatchen slutade dock i moll efter att man bränt fler lägen än man hade råd till i bortamatchen mot FC Helsingborg under lördagen. Men vad är det man säger om dåliga genrep?

Matcherna i år sänds på SportExpressen play, jp.se eller jnytt.se. Mullsjö AIS återkommer med mer info om publikläget så fort man har mer info att ge.

Missa ingen match, lägg till Mullsjö AIS matcher i din kalender:
Herr | Hemma- och bortamatcher
Herr | Hemmamatcher