VÄX

Seger i första kvartsfinalen

21 mars 2019 23:22
SLUTSPELET 2019

1-0 i matcher fördel Mullsjö efter första kvartsfinalen mot Växjö IBK. Rycket i andra perioden med matchvinnande mål av Rikard Eriksson fixade segern. Nästa match redan på lördag i Växjö.

Mullsjö började starkast och var nära att ta ledningen redan efter första tekning då Vestlund bröt fram men träffade stolpen. Första målet i matchen kom dock från gästerna när Ahlroth efter dryga fem minuter. Gästerna tilldelas senare en 5 minuters utvisning, och Vestlund en 2:a i samma situation. Dock inga mål i powerplay för Mullsjö. Kvitteringen ska komma 15:30 in i perioden då Jesper Kivipaasi prickar in ett långskott från halva planen.

Period två börjar även den med tryck från Mullsjö och endast 1:55 in fixar Ganevik ledningen för hemmalaget. Två mål till ska komma från Mullsjö innan andra perioden är slut. 8:41 kommer nästa mål genom Vestlund som vänder bort moståndarna och sätter 3-1 bollen. 15:13 håller sig Eriksson påpassligt framme framför mål och petar in returen till 4-1.

Tredje perioden kommer gästerna tillbaka och kvitterar två gånger om men man klarar inte av att kvittera Mullsjös ledning även fast man försöker i 6-5 spel.

Första matchen i kvartsfinalserien går alltså till Mullsjö. Ny match redan på lördag då vi gästar Fortnox arena.

Vill ni åka med i supporterbussen se denna nyheten.

Nästa hemmamatch är på måndag den 25 mars klockan 19:00. Säkra din plats nu – Köp din biljett här