Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Håll drömmen vid liv

25 mars 2020 18:46

Idrottens bästa, mest omvälvande, glädjande och ångestladdade stunder är när säsonger ska avgöras. Vi minns ju alla euforin som infann sig efter sjunde avgörande hemma mot Linköping, vi minns också tomheten som uppstod i vårt första slutspel bort mot Storvreta där vi förlorar i sudden i sjunde avgörande. Allt detta går vi ju tyvärr miste om i år och det känns oändligt långt till nästa säsongsavslut.


Tyvärr är det inte bara vi åskådare, funktionärer, spelare och ledare som blir rånade på konfekten. Ett slutspel är grädden på moset rent ekonomiskt. Utan de senaste årens slutspel så hade vi inte kunnat fortsätta att satsa mot drömmen, drömmen om att få spela i en final mot någon av dom två stora.

Denna dröm ger vi inte upp, den kommer flyttas fram lite bara. Men för att kunna hålla drömmen vid liv så är tyvärr inte idrotten mer romantisk än att det stavas EKONOMI. Ett uteblivet slutspel innebär ett intäktsbortfall för MAIS på mellan 500.000-1.000.000 kronor. När vår omsättning ligger på drygt 7.000.000 kronor så förstår vi alla att det kommer inte gå någon förbi i föreningen. Visst kan man gå miste om slutspel på grund av dåliga resultat men då får man lite tid på sig att göra om kostymen med kanske x antal omgångar kvar. Gångna säsongen så kändes aldrig platsen i fara någon gång efter jul och då måste man påbörja arbete inför kommande säsong med rådande förutsättningar.

Nu försvann allt över ett par veckor och det fanns ingen möjlighet att påverka detta från klubbens sida. MAIS ska gå starka ur detta, via Stolthet, Gemenskap och Framåtanda ska vi säsongen 20/21 kunna ha ett herrlag i absoluta toppskiktet, ett damlag som fortsätter utveckla sin stora potential och en ungdomssida som fortsatt ska växa sig starkare och starkare. Men hur vi än vänder på det så kommer intäktsbortfallet att märkas av.

Ni alla fantastiska människor som följer oss kan göra STOR skillnad för detta bortfall.

Ni är varmt välkomna att swisha valfri summa så att allt från herrlaget i SSL till Mini-Mais nästa år ska kunna få leva sina drömmar.

SWISH: 123 312 94 00

TILLSAMMANS MOT DRÖMMEN!