Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Lööf lämnar: “Du är aldrig ensam i MAIS”

29 maj 2024 15:00
HERR

Efter fem säsonger mellan stolparna tackar en av Mullsjö AIS målvakter för sig. Simon Lööf har spelat färdigt i den blå dressen och lämnar klubben. – Bara att ha fått spela med och mot de bästa innebandyspelarna i världen inför en en Sveriges bästa publik, oavsett sport, är ett magnifikt minne som jag för alltid har med mig, kommenterar Smålänningen.


Lööf kom till de västgötska skogarna från Craftstaden Oskarshamn i allsvenskan där han tillbringade två säsonger efter att ha lämnat moderklubben Vetlanda. Möjligheten att få mäta sig mot de bästa var det som lockade. Något han också fick göra och som skapade minnen för livet.
– Det minnet som sticker ut mest är på nått sätt under pandemin när vi inte fick ha publik i hallen. Vi skulle möta Storvreta hemma och trots att de inte fick se matchen i hallen så står hela Blue Farmers utomhus med säkerhetsavstånd, och sjunger med trummor och flaggor för att få igång oss, berättar han.
– Sen kan man alltid prata om första gången man startade en tävlingsmatch i Nyhemshallen, första slutspelsmatchen och matchavgörande straffräddningar. Men just den där uppvärmningen under pandemin satte spår. Jag tror inte ens att jag spelade själva matchen, men jag lärde mig, vilket jag också blivit påmind om varje gång vi spelat inför publiken i Nyhemshallen; du är aldrig ensam i MAIS, det finns alltid någon eller några som har din rygg!

Även sportgruppen är väldigt nöjd med Lööfs tid i klubben och ser förutom hans spel även hans professionalitet som det han bidragit med mest.
– Han är extremt professionell och dedikerad sitt idrottande. Han är väldigt lyhörd och vill träna extra och ta till sig av detaljer för att förbättra sitt spel, berättar Daniel Unoson.

Beslutet att lämna är inte helt och hållet bara Simons då klubben löste ut honom från hans sista år efter att ha utvärderat truppen.
– Men Ebba och jag väntar barn och vi har ett hus att ta hand om så det blir inte att vi flyttar någonstans utan vi har rotat oss i området, svarar Lööf på frågan om vad som händer nu.

Tiden i Mullsjö AIS behöver dock nödvändigtvis inte vara över. Om Daniel Unoson får bestämma kommer Simon att vara kvar runt laget.
– Vi är väldigt tacksamma för Simons roll och bidrag dessa år men vii har förhoppningar om att han ska vara kvar på något sätt. Nu eller i framtiden i någon form av roll, berättar han.

Trots att 32-åringen inte valde att lämna själv så tror han på en ljus framtid för Mullsjö AIS.
– Jag tror och förväntar mig att MAIS fortsätter vara den ledande klubben i regionen och visar att man alltid är att räkna med. Även under stora ombyggnader i truppen så har det aldrig varit nära att missas slutspel. Nu när det nya MAIS har satt sig så kan man bara blicka uppåt mot högre mål och få drömmen ute i skogen att fortsätta brinna, kommenterar Lööf.

Vi är många som kommer minnas Lööfs hårda jobb och matchavgörande räddningar med glädje, och hjärtat han fått för föreningen går inte att ta miste på i intervjun.

Tack för fem säsonger i Mullsjö Allmänna Innebandysällskap säger vi på Mullsjoais.se