Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Måndag
10 Aug 1 match
Fredag
14 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Fredag
28 Aug 1 match
Söndag
13 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Poängmaskinen Ekström klar för Mullsjö

10 juni 2019 12:00
HERR

En rightare som öser in poäng. Det stod på önskelistan för att fylla tomrummet efter Anton Vestlund. Svaret heter Jesper Ekström.
– Han är den ersättare vi letat efter, säger sportchef Jesper Axell.


Med 60 poäng (33+27) kom Jesper Ekström tvåa i skytteligan i Allsvenskan södra förra säsongen. Nu är han klar för två år med Mullsjö. Ekström återvänder därmed till SSL efter en säsong i Onyx från Nyköping.

– Mitt mål är att hjälpa till att vara med och vinna matcher. Att göra poäng är den rollen de vill ha mig i, sedan är det alltid lätta att säga att man ska in och fylla någons skor nu när tanken är att jag ska ersätta Vestlunds lucka. Men det gäller att verkligen ta den chansen och göra ett hårt jobb på planen. Det tänker jag göra.

För Jesper Ekström vägde flera faktorer in när valet föll på Mullsjö.

– MAIS är en drömklubb med den publik och det engagemang som finns där alla lever sig in i det. Det var en av anledningarna till att det blev just Mullsjö.

Han spelade en säsong med JIK i superligan 2017/18 och minns då derbymatcherna i Nyhemshallen. Särskilt premiärmatchen då han berättar att han fick gåshud under line-upen. Trots att han spelade i motståndarlaget.

– Det var det mäktigaste jag varit med om som innebandyspelare.

Eftersom han tidigare bott i Jönköping vet han att han trivs i staden och har många kompisar här.

– Och nu får jag spela i det bättre laget. Det ska bli hemskt kul, säger Ekström som vid sidan av innebandyn i Mullsjö kommer studera i Jönköping.

Jesper Ekström är 29 år och går som nyförvärv in som en av lagets äldre spelare. Tillsammans med att han är en utpräglad vinnarskalle vill han med sin erfarenhet vara med och bidra inte bara i målprotokollet.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra lite andra tankar. Det värsta jag vet är att förlora, så jag bränner till både på match och träning och det tror jag kan vara viktigt i ett lag med många unga spelare.

MAIS har tagit sig till semifinal tre år i rad. Ekström hoppas få vara med och ”ta det där steget” ytterligare.

– Det är tufft. Storvreta och Falun är bra lag. Men jag tror på vår trupp och det har tillförts spets med Gurra Johansson och Jan Zaugg. Så det finns alla möjligheter.

Mullsjös sportchef Jesper Axell är mycket nöjd med förvärvet, som är tänkt att ersätta luckan efter Anton Vestlund.

– Det är precis den ersättare vi letat efter. Jesper är en rightare med ett bra skott och han har redan visat att han platsar i SSL.

Axell ser också en stor potential eftersom Ekström i grunden är en hockeyspelare som skolat om sig till innebandy.

– Han är en utvecklingsbar spelare som vi tror mycket på i vårt lagbygge, avslutar Jesper Axell.