Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Mullsjö värvar RIG-talang

15 april 2021 14:00
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS har under brinnande kvartsfinalspel gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Det är RIG Umeå spelaren Alfred Sandström som skrivit på för västgötarna.

– En perfekt värvning för oss. Alfred är ursprungligen från Bankeryd och vi vill alltid ha lokala spelare som har den viljan och talangen som Alfred visar upp, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Sandström är som sagt uppvuxen i Bankeryd och fick även där sin innebandyfostran innan han började på riksinnebandygymnasiet i Umeå för tre år sen. När han nu går ut där har han alltså valt att fortsätta sin ambitiösa satsning i den blå Mullsjötröjan.
– Alfred är snabb i fötterna och har en lurig teknik. Han har varit med och tränat med oss under ett par år regelbundet och vi vet därför också att han har rätt mentalitet att gå riktigt långt, berättar Axell.

Huvudpersonen själv är också nöjd över att spela i Mullsjö nästa år:
– Det finns en målbild och ett driv i Mullsjö när jag varit med och tränat som jag gillar. Det är ett driv jag inte upplevt hos de andra jag besökt, berättar Sandström.

Att Sandström vuxit upp i några mil från Mullsjö är inte heller helt oviktigt ska det visa sig.
– Sen minns jag när farsan släpade med mig till Nyhemshallen när jag var liten. Jag har alltid haft Mullsjö som favoritlag sen dess, även om inte det var främsta anledningen så är det klart att det spelar in, berättar han.

Han har som sagt tillbringat de tre senaste åren över hundra mil från sitt barndomshem vilket såklart utvecklat honom på mer än ett plan. Nu är meningen att han ska spendera de tre närmaste i skogen utanför Mullsjö.
– Åren i Umeå har varit utvecklande och gett mig en väldigt bra grund både på och utanför planen. Både hur man tränar rätt och får ut mest av träingen men jag har också bott själv under tiden vilket såklart är utvecklande även på ett privat plan. Det har gett mig mycket kunskap som jag hoppas kunna bygga vidare på.

Sandström menar också att han inte är den typiska spelaren man ofta tänker på när man pratar om rightforwards.
– När man tänker forward och rightare så tror jag man ofta tänker på en spelare som står och är sniper på sin kant och skickar in bollar. Jag vill såklart bidra med poäng, men framförallt vill jag också bidra med ett högt tempo och bra presspel, meddelar han.

På frågan om det är något mer han vill tilläga i intervjun vill han skicka en hälsning till publiken:
– Det ska bli fantastiskt att spela i Nyhemshallen med den publiken som normalt finns där. Det ser jag framemot mycket, avslutar Sandström.