Torsdag
01 Mar 1 match
Tisdag
06 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Tisdag
03 Apr 1 match
Torsdag
05 Apr 1 match
Lördag
07 Apr 1 match
Tisdag
10 Apr 1 match
Torsdag
12 Apr 1 match
Lördag
14 Apr 1 match

Palmqvist blir Mullsjö trogen

25 april 2017 19:55
Kontrakt

Med seger i den interna poängligan och stor utveckling under säsongen har Sebastian Palmqvist varit ett hett namn på innebandymarknaden. Nu är det klart att han blir Mullsjö AIS trogen. Två nya år väntar för Köpingsfostrade centern.

– Vi spelar en innebandy som jag både tycker är rolig och passar mig väldigt bra. Jag trivs i laget och att få spela inför Sveriges bästa innebandypublik, säger Sebastian Palmqvist.


Sebastian stod för 49 (20+29) poäng i grundserien och var starkt bidragande till lagets tredjeplats i Svenska Superligan. Han tycker att innebandyn som Mullsjö spelar är skräddarsydd för honom och publikens stöd är avgörande i valet.

– Vi spelar en innebandy som jag både tycker är rolig och passar mig väldigt bra. Jag trivs i ett lag som har mycket boll och fart i spelet, både defensivt och offensivt. Sedan att få spela inför Sveriges bästa innebandypublik ger en extra dimension på et här. Det som finns i Nyhemshallen är vi unika med, publiken betyder jättemycket för oss.

Nyligen blev han uttagen till Svenska Innebandyförbundets guldsteg. Ett talangprogram som skall fostra framtidens landslagsstjärnor. Det är andra året i rad som Palmqvist är med i programmet som tar sikte på både SM-guld och landslaget.

– Vi har klubbens starkaste lag någonsin på papperet. Det kommer vara hård konkurrens vilket höjer allas nivå. Vi är nu mogna att ta siktet på guldet och jag vill utvecklas i samma takt. Landslaget är en av mina personliga målsättningar och då tror jag MAIS är rätt miljö att fortsätta utvecklas i.

En viktig del i Sebastian Palmqvists beslut att stanna i Mullsjö, trots att andra klubbar visat intresse, är att han trivs så bra i klubben och med allt runt omkring.

– Jag trivs grymt bra i staden, laget, klubben och med ledarstaben. Vi har kontinuerligt tagit kliv under min tid här och jag utvecklas varje dag, säger Palmqvist.

Sportgruppen är självklart extremt nöjda med att få behålla sin klasspelare.

– Detta är femte kontraktet vi skriver med Sebastian som nu är en av våra stöttespelare och vi skall ge honom alla möjligheter vi kan för att kunna ta ytterligare steg i utvecklingen för att bli landslagsman, säger Daniel Unoson.

Med sju säsonger i MAIS står Palmqvist för kontinuitet och stabilitet.

– Vid förhandlingar som denna är helheten det viktiga. Människan måste trivas och utvecklas både på och utanför innebandyplanen. Något vi lyckas sy ihop på ett tillfredsställande sätt, säger Unoson.

Palmqvist var ett hett byte på marknaden och nu går Mullsjö AIS in i säsongen 17/18 med en bred och stark uppställning.

– Flera andra toppklubbar jagade Palmqvist. Detta ger oss ytterligare ett kvitto att vi är en toppklubb att räkna med bland konkurrenterna. Nu står vi med ett starkt lag och en extremt stark centersida. Här får Elf och ledarstaben en positiv utmaning att forma laget kommande säsong, avslutar Unoson.