Petersen stor matchhjälte i sekunddrama

29 januari 2023 10:10
DAM

7-0 senast lagen möttes, då i Nyhemshallen och ett hemmalag som dominerade spelet. Lördagen skulle bjuda på en helt annan matchbild och en betydligt jämnare match målmässigt. Efter två spelade perioder var det helt jämnt i målprotokollet. Lagen följdes åt även i tredje och matchen skulle inte avgöras förrän i slutsekunden.

17 sekunder tog det för Mullsjöfostrade Ella Friberg att straffa sina forna lagkamrater. Detta efter att Karolina Svensson brutit en passning i mittzon. Efter drygt 4.30 spelade var Edith Simonsson ytterst nära att kvittera men skottet gick strax utanför. Samma formation skulle två minuter senare se till att sätta 1-1 genom Mira Petersen. Därefter tog gästerna över mer och mer och skulle också ta ledningen efter att Simonsson tog vara på egen retur. Fröjered jobbade sig in i matchen men Mullsjö-försvaret stod upp bra.

-Vi startar matchen bra men succesivt så börjar Fröjered äta på oss, sa Mira Petersen efter matchen.

Med 5 minuter kvar av den inledande perioden fick Mullsjö chansen att utöka sin ledning i powerplay efter att Britta Svensson dragit på sig 2 minuter för Slag. Mullsjö lyckades inte förvalta chansen med en man mer på banan men kunde gå till pausvila med en uddamålsledning.

Slarvig och jämn mittperiod

Inledande minuterna av andra perioden var inte mycket till underhållning. Slarvigt, grinigt och stökigt framför mål. Det var hemmalaget som var närmast att näta innan Simonsson till slut kunde slå in Maja Petersens retur bakom Tilde Larsson. Efter 12 minuter kunde Elin Jonsson skjuta in reduceringen för sitt Fröjered bakom en skymd Maja Wikenmark. Med ett mål upp skulle hemmalaget också få chans till att kvittera matchen. Tilda Axelsson fick sätta sig 2 minuter på botbänken. Endast 11 sekunder återstod av utvisningen när Elin Jonsson återigen kunde hitta nätet bakom Wikenmark och 3-3 på tavlan. I slutsekunderna var Mullsjö en hårsmån från att återigen ta ledningen när bollen dansade på mållinjen.

"Bara vi kan bestämma utfallet av matchen""

Tredje perioden skulle bli en riktig nagelbitare. Redan 1.32 in i tredje kunde gästerna ta kommandot i matchen igen. Ida Helmersson hittade fram till Ida Erlandsson som kunde peta in bollen i nät. Mullsjö fortsatte rada upp målchanser men Fröjereds-försvaret höll undan. Efter 12.37 skulle hemmalaget få ytterligare chans i powerplay när Emma Elvin åkte ut 2 minuter för Obstruktion. Det skulle bara gå 36 sekunder på klockan innan Elvira Darolf kunde utjämna till 4-4. Målet gav Fröjered energi och Mullsjö hade stundtals svårt att ta sig ur pressen.

-Inför tredje bestämde vi att bara vi kan bestämma utfallet av matchen, sa Petersen och fortsatte.

-Det var en jämn tredjeperiod där vi drog längsta strået.

Gästerna fick sedan ett guldläge återta ledningen när Molly Hedström kom i ett två mot ett-läge med Vendela Sandstedt som inte fick träff på bollen.

"Skriker bara rakt ut när jag ser bollen gå in."

Matchen såg länge ut att gå till förlängning men med endast en (!) sekund kvar på matchklockan skulle avgörandet falla i Sparbankshallen. Simonsson hittade fram till Mira Petersen som lyckades peta in bollen mellan benen på Larsson.

-Jag har inte koll på klockan så jag skriker bara rakt ut när jag ser bollen gå in, hör hur slutsignalen går strax efter och alla kommer springande mot mig. Då förstår jag.

Petersen blev en av matchhjältarna för Mullsjö med sina två mål och såg till att tre poäng följde med hem till Mullsjö.

-Jag är nöjd med min egen prestation. Vår femma gör en bra match idag efter en lite tyngre period, så det är skönt att studsa tillbaka.

På lördag är det dags för ny match när Fristad väntar på bortaplan.