02 Apr 1 match
04 Apr 1 match

Mullsjö nollade Fröjered i derbyt

20 november 2022 15:49

Efter förra helgens svidande förlust var det ett revanschsuget Mullsjö som tog emot Fröjered på söndagen. Ett derby där de heta känslorna och nerverna helt kom av sig. Mullsjö kunde komfortabelt vinna med 7-0.

Revanschlustan var stor för hemmalaget efter förlusten borta mot Fristad förra helgen. Något dagens motståndare Fröjered skulle få känna av direkt från start. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och redan efter 1.49 kunde Vega Svensson sätta Mullsjö i förarsätet. Även om båda lagen skapade några chanser så var det en relativt händelsefattig inledning av perioden. Mullsjö skulle dock få in ytterliggare en boll, signerat Edith Simonsson, bakom Tilde Larsson i Fröjeredsmålet efter ett fint klapp-klapp-spel. Med sex sekunder kvar av första perioden kunde också Maja Petersen hitta målet, assisterad av Ida Johansson, och hemmalaget kunde gå till pausvila med 3-0 på tavlan.

"Jag var nervös inför matchen"

Redan efter drygt två minuters spel i den andra perioden var hemmalaget en ramträff ifrån 4-0. Även Fröjered skulle få ramkänning när skottet susade förbi bakom Filippa Glimryd i Mullsjömålet. Istället kunde hemmalaget vända spelet och dryga ut sin ledning när Edith Simonsson hittade fram till comebackande Netti Bergman. Fröjered skulle få ytterligare en gyllene chans till reducering men Lisa-Marie Borg stod för ett fint hemjobb i defensiven och lyckades bryta passningen som höll på att resultera i ett friläge. Efter drygt 14 minuter spel skulle det där friläget komma men Glimryd var bländande i målet och redde ut situationen.

-Jag var nervös inför matchen men tycker ändå att jag gjorde det jag skulle och snackade mycket med spelarna, sa Glimryd efter matchen.

Kort därefter skulle Fröjered få ännu en chans att reducera matchen när Borg åkte ut 2 minuter för slag. Inte heller denna gång lyckades gästerna överlista Mullsjöförsvaret. Istället kunde hemmalaget sätta dit 5-0, denna gång genom Mira Petersen med assist från Simonsson.

xxxxx

Tredje perioden hann knappt blåsas igång innan Mullsjö skulle fortsätta målskyttet i matchen. Netti Bergman hittade fram till Ida Johansson som kunde lägga in 6-0 bakom Larsson. Efter drygt halva tredje fick Mullsjö chans att dryga ut ledningen ytterligare när Simonsson och systrarna Petersen kom i ett fint anfall men Larsson stod för en kvalificerad räddning i Fröjeredsmålet. Larsson skulle tvingas kapitulera kort därefter efter en tilltrasslad situation framför mål. Sankell hittade fram till Sandell som kunde peta in den och 7-0 var ett faktum.

-Vi är det bollförande laget hela matchen. Sen tycker jag vissa tillfällen att vi sjunker ner i deras tempo lite men vi har en bra stämning i laget och peppar varandra bra och det gör att vi orkar hålla vårt tempo större delen av matchen.

Mer än så hände inte i matchen och Mullsjö kunde ta en komfortabel seger med hela sju olika målskyttar och där Glimryd stod för en riktigt fin insats och fick hålla nollan i sin säsongsdebut.

-Det är så gött. När det är tredje perioden och man inser att man kan hålla nollan så blir man extra taggad, avslutade hon.