Tung förlust i derbyt mot JIK

7 oktober 2019 11:12
HERR

Ett skadedrabbat Mullsjö AIS har inlett säsongen på ett spelmässigt godkänt sätt i de tre inledande omgångarna. När derby mot lokalrivalen Jönköping stod på menyn fanns det därför stora förhoppningar om vinst. Gästerna ville dock annat och de röda stod till slut som vinnare i Nyhemshallen inför 1449 åskådare.

Matchen började med att JIK tog tag i taktpinnen rent målmässigt och efter första perioden ledde man matchen med 2-0 efter att Hannes Blomkvist och Anton Hedin skickat in varsin boll bakom Jonathan Larsson i hemmamålet. I båda fallen efter att MAIS tappat bollen på mittplan.

Andra perioden blev dock Mullsjös där Pelle Tarenius först reducerade till 1-2 efter en läcker kombination i powerplay där bollen gick som på snöre. Därefter kvitterade Wille Knuthas endast 35 sekunder senare efter att Oskar Malmgren och Kim Ganevik lagt upp det för honom att raka in bollen. I paus inför tredje var det således likaläge 2-2.

I tredje perioden tog det emellertid endast 13 sekunder innan bortapubliken fick jubla igen sedan Martin Glimberg presenterat den genom att lossa bössan från sin vänsterkant.

4-2 kom efter halva tredjeperioden efter att bortalaget vunnit en duell i sitt vänstra sarghörn och sen skickat upp en långboll på en löpande Simon Karlsson som läckert lyfte bollen över hemmamålvakten. Slutresultatet 5-2 kom i tom kasse efter att nyss nämnda Glimberg slagit in bollen efter en pass från målvakten Gustav Jansson.

Förlusten var därmed ett faktum och våra blå krigare får slicka sår och ta nya tag för ännu en känsloladdad drabbning när man åker till Linköping för match mot Crusaders på onsdag klockan 19.00