Avgör med 37 sekunder kvar: ”Tillslut sätter vi dem och vinner matchen”

28 november 2021 09:24

Mullsjö kom till match med ett stärkt självförtroende efter en stark defensiv seger senast. Med endast 4 poängtapp på de fem inledande omgångarna var det positiva tongångar i laget. Mullsjö visste dock att det skulle bli en tuff match borta mot IBK Lidköping. På lördagen kom femte raka men det satt långt inne och matchen skulle avgöras med 37 sekunder kvar av tredje.

Redan efter 14 sekunder in i matchen hade Mullsjö läge att ta kommandot genom Emma Erlandsson men skottet gick strax över. Istället var det Maja Rosén som kunde ge sitt Lidköping ledningen med 1-0. Efter 6.33 hittade Edith Simonsson fram till Vendela Sandstedt som kunde sätta dit kvitteringen. Minuten senare fick Mullsjö chansen i powerplay när Sofia Lööf åkte ut två minuter för Upprepade förseelser. Emma Elvin var ytterst nära att sätta 1-2 men Sarah Hermansson i Lidköpingsmålet stod för en fenomenal sidledningsförflyttning. Mullsjö skulle dock ta ledningen i PP genom Edith Claesson, assisterad av just backkollegan Elvin. Gästerna hade flera vassa lägen att utöka sin ledning men bollen ville inte hitta nätmaskorna och istället såg Merit Skoghammar till att Lidköping kunde gå till pausvila med likaläge.

-Vi trycker på bra men de är tighta i försvaret och gjorde det bra. Jag tycker inte att resultatet speglar första perioden, sa Malva Sandell efter matchen.

”Som att vi redan förlorat matchen”

Efter en ängslig förstaperiod kom Mullsjö ut i den andra med högre fokus och fart i benen. Lidköping skulle dock ta ledningen för andra gången i matchen efter slarvigt försvarsspel av de vitklädda. 30 sekunder senare var det hemmalagets tur med en man mer på banan efter att Edith Simonsson dragit på sig 2 minuter för Hårt spel. Ida Andersson tackade för chansen med ett distinkt backskott upp i nättaket.

-Vi går ut i andra med bra energi men när vi släpper in ett mål så är det som att vi redan förlorat matchen, sa Sandell.

4-2 på tavlan blev tändvätska för Mullsjö som lyfte upp spelet och radade upp vassa lägen men Hermansson var omutbar i hemmakassen och bjöd på flera kvalificerade räddningar. Med 25 sekunder kvar av mittakten kom så utdelningen när Sandstedt kunde sätta sitt andra mål för dagen från sin högerkant.

Avgör med 37 sekunder kvar

Inför tredje gick gästerna ner på folk och höjde intensiteten i spelet. Drygt två minuter in var Lidköping ytterst nära att sätta 5-3 men bollen tog stolpe ut. I anfallet senare hade Mullsjö ribbträff och det var kvitterat i antal ramträffar. Lidköping bjöds på ett par gyllene frilägen när gästerna blev för nonchalanta på mittplan men Westlund i Mullsjömålet stod för ett par monsterräddningar. Mullsjö tryckte på men Hermansson räddade sitt Lidköping gång på gång. Efter 16.37 fick hon dock se sig besegrad när Edith Simonsson hittade nätet och kvitteringen var ett faktum. Mullsjö begärde timeout med 2 minuter kvar av tredje för att forcera fram ett ledningsmål, något som skulle visa sig vara ett bra drag. Med 37 sekunder kvar kunde gästerna sätta 4-5, signerat Edith Simonsson, som även hon blev tvåmålsskytt. Mullsjö höll undan och fick med sig 3 nya poäng och befäste serieledningen. Det var en märkbart nöjd Sandell efter matchen.

-Vi har haft lägen genom hela matchen och tillslut sätter vi dem och vinner matchen, sa hon.

Sandell krigade på bra och stod för en stabil insats i offensiven och hade flera lägen att skriva in sig i målprotokollet.

-Jag tycker jag gör en hyfsad match men kanske inte sätter de lägen som jag borde, avslutar hon.

Nu väntar toppmöte hemma mot Fristads GOIF, fredagen den 3 december.