Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

GLÄDJEBESKEDET: ZAUGG ZTANNAR

3 april 2020 09:00
HERR

Zuperveckan fortsätter med ytterligare en glad nyhet. Jan Zaugg stannar ytterligare en säsong. Det har spekulerats om att han skulle välja att flytta hem. Men nu har Zaugg bestämt sig. Han vill spela slutspel med Mullsjö och hyllar supportrarna.
– Jag ser verkligen fram emot att spela inför MAIS-supportrarna igen. Stämningen i Nyhemshallen är helt otrolig!


Schweizaren Jan Zaugg gjorde braksuccé första säsongen i SSL med Mullsjö och spelade sig snabbt in i Mullsjösupportrarnas hjärtan. Stjärnan har stått på önskelistan hos många klubbar och det har ryktats om att han skulle vara på väg tillbaka hem till Schweiz.

En av anledningarna till att han nu bestämt sig för att stanna ytterligare en säsong, minst, är just supportrarna. En annan att han vill spela slutspel med Mullsjö.

– En avgörande sak är förmodligen att vi inte kunde spela slutspelet och det var faktiskt en av anledningarna till att jag kom till svenska ligan. Slutspelet har ännu större betydelse uppe i Sverige och jag gillar verkligen att spela många matcher på kort tid, säger Zaugg.

Säsongen avbröts liksom mycket annat på grund av coronapandemins spridning, men Zaugg tror att MAIS hade kunnat överraska om det hade blivit spel.

– Jag har följt SSL i några år och vet att Mullsjö är den typen av lag som verkligen kan steppa upp i slutspel och bli farligt för vilket motstånd som helst. Och vi hade mycket potential i laget och kunde ha gått långt i slutspelet.

Just att få ut full potential ur laget är något Jan Zaugg ska lyckas ännu bättre nästa säsong,

– Min känsla är att vi borde ha kunnat spela bättre den här säsongen utifrån våra förutsättningar med de spelare vi hade. Och nästa säsong ser det förmodligen ännu bättre ut spelarmässigt. Så jag vill vara med i toppen av tabellen och fightas för SM-guldet.

Kan vi då räkna med att se dig som skyttekung i laget även nästa år?

– Det viktigaste är att vi får ut vår potential, men självklart gillar jag när jag hjälper laget genom att göra mål och poäng, säger Zaugg som svarade för 41 mål och 17 assists på 32 spelade matcher.

Vad har varit höjdpunkten med säsongen i Mullsjö?

– Det finns inte bara en höjdpunkt. Jag tycker att hela året har varit en framgång för mig som innebandyspelare, men också som människa. Jag har lärt mig mycket, både på och utanför planen och jag har trivts varje dag.

– Men självklart har hemmamatcherna varit höjdpunkterna. Både för att vi har presterat bra i nästan varje match, men framför allt tack vare våra supportrar som är helt fantastiska. Stämningen i Nyhemshallen är helt otrolig. Även när man tänker före matchen att i dag kommer det nog inte jättemånga till arenan, så är atmosfären häftig varje enskild match. Jag ser verkligen fram emot att dra på Mullsjötröjan och spela inför MAIS-supportrarna igen!

– Alla som har sett eller varit på en slutspelsmatch med Mullsjö, vet vad vi har missat den här säsongen. Massor av spännande matcher, en obeskrivlig atmosfär och många känslor. Men det stannar tyvärr inte där. Mullsjös ekonomi blir verkligen lidande av att den mest fantastiska delen av året uteblev. Om du vill vara med om de här matcherna igen och ännu fler upplevelser med Mullsjö är du varmt välkommen att supporta föreningen i dessa tuffa tider.

Gör zom Zaugg. Zwisha en zlant till 123 312 94 00.

Det har varit en turbulent säsong med skiften i ledarstab mm, du är en viktig kugge i laget för nästa säsong. Vad är dina förväntningar?

Det var såklart annorlunda för oss, men jag tror att det var ännu svårare för tränarna att kliva in mitt i säsongen, utan att vara med och bygga från grunden. Inför nästa säsong kommer tränarna att vara med från start och ha tillräckligt med tid, det kommer förstås göra det lättare för alla.

Jesper Axell, sportchef i Mullsjö, är av förklarliga skäl mer än nöjd med kontraktsförlängningen.

– Svenska Superligan och alla Mullsjösupportrar är att gratulera, nu får vi se Zauggs innebandykonster ytterligare en säsong. Minst. Alla delar i ett lagbygge är såklart oerhört viktiga och jag gillar verkligen den här delen av säsongen när truppen börjar formeras. Men jag skulle ljuga om jag sa att den här förlängningen inte sticker ut och känns extra bra. Ett av mina absolut lyckligaste tillfällen under mina 17 år som sportchef i MAIS. Jag vill tacka Jan Zaugg och hans agent Andreas Kronenberg för gott samarbete, säger Jesper Axell.

Kontakt:
Jesper Axell, sportchef Mullsjö AIS
070-669 82 03