Stabilt Mullsjö åter på segertåget

20 januari 2024 07:43
DAM

Mullsjö har inte spelat match sedan den 17 december. På fredagen var det återigen dags att dra på sig matchstället när IBK Lidköping kom på besök i Nyhemshallen, en match som skulle sluta med en klar seger med 7-3 till hemmalagets favör.

Senast de båda lagen möttes, den 15 oktober, drog IBK Lidköping det längsta stråt efter vinst med 5-3. Mullsjö var rejält sugna på att ta revansch efter den snöpliga förlusten och tog tidigt ledningen i matchen efter ett fint avslut från Emelie Emilsson. Emilsson skulle senare dra på sig 2+2 minuter för Hårt spel, vilket gav gästerna chansen att kvittera men Mullsjöförsvaret spelade tight och Lidköping fick inte speciellt många kvalificerade chanser.

Efter utvisningen tog Mullsjö tillbaka taktpinnen och satte direkt press på Lidköpingsförsvararna. Tillslut gav det också utdelning när Ida Helmerssons avslut letade sig in bakom Hanna Florqvist.

Målrikt i mittakten

Andra perioden startade jämnare spelmässigt utan att bjuda på några vassare anfall. Mullsjö tog dock över spelet ju längre perioden gick och Florqvist fick stå för en rad ingripanden innan Vega Svensson kunde sätta 3-0, framspelad av Edith Simonsson. Lidköping skapade några ströchanser här och där och efter 11.17 fick gästerna också slut hål på Maja Wikenmark.

Hemmalaget kunde sedan åter sätta sig i en tremålsledning när Vendela Sandstedt skott tog i stolpen och sedan via Florqvist och in i mål. Strax därefter skulle både 5-1 och 6-1 falla i Nyhemshallen. Först via Edith Simonssons klubba och sedan kunde Emma Erlandsson spela fram Maja Petersen som kunde sätta sitt 13 mål för säsongen.

Kontrollerad avslutning

Inför tredje gjorde gästerna en förändring i uppställningen och in i målet kom istället Sarah Hermansson. Redan efter 1.56 tvingades Hermansson kapitulera när Nellie Westman kunde sprätta upp den i nättaket. Kort därefter hade Westman ytterligare chans på mål men denna gång stod Hermansson i vägen.

Efter 13.55 kunde Louise Åkesson se till att reducera till 7-2 för sitt Lidköping. Även 7-3 skulle sitta bakom Wikenmark med mindre än minuten kvar att spela men närmare än så kom inte Lidköping utan Mullsjö vinner välförtjänt.