Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

I huvudet på nya damtränaren Mattias Svensson

23 maj 2017 16:54
Dam

Vi passade på att ställa några frågor till den nya huvudtränaren för MAIS Dam två veckor in i årets försäsong och hur tankarna går.


Vi passade på att ställa några frågor till den nya huvudtränaren för MAIS Dam två veckor in i årets försäsong och hur tankarna går.

– Jag reflekterar över en spännande grupp och vad som finns bakom hörnet säsongen 2017/18, säger Mattias Svensson.

Vi har precis i dagarna slutfört vårt första konditionstest (12min coopertest) uppe på Slättens IP. Det var ett taggat och ett lite spänt gäng som ville pröva dagsform och testa gränser. Anette Westman (fys. och assisterande tränare) håller i huvudansvaret under försäsongen och jag tillsammans med Ingemar Thörnqvist iklär oss rollen inspiratörer fortsätter Mattias.

– Eftersom jag själv haft den roll som Anette nu har under en tid i Fröjered så håller jag försäsongen varmt om hjärtat och ser det som en viktig hörnsten till det lagbygge vi håller på att skapa. Vi håller på att bygga om/bygga nytt för att rusta oss inför säsongen 2017/18. En säsong där målsättningen är att slåss i toppen och minimera skillnad mellan topprestation och bottennapp. Då det står klart att vi tappat ett par namn inför året och samtidigt knyter nya till oss ser vi möjligheten istället att bygga nytt/bygga om och skapa något mycket positivt av detta.

Utan att avslöja mer ingående i detaljer handlar det om att hitta in i en säkerhet och trygghet i vårt grundspel och göra allt enkelt enklare och med högre kvalitet i ett högre tempo. Då kommer det krävas god grundfysik. För är kropp och knopp fräscht kommer vi minimera felbeslut och utrymme för egna misstag samt risk för skador avslutar Mattias.

Vi i ledargruppen ser med tillförsikt fram emot kommande säsong med de utmaningar som det innebär!