Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Fredag
19 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Tisdag
23 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Fredag
09 Apr 1 match
Måndag
12 Apr 1 match
Onsdag
14 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match

Ny huvudtränare klar för Mullsjö AIS

6 april 2021 09:00
HERR

Nu är det klart vem som ska vara huvudtränare i Mullsjö AIS de tre kommande säsongerna. Det är Johan Kihlblom som återvänder till klubben efter två år i Fagerhult Habo som kommer styra skutan den närmaste tiden. Johan har hela tiden varit vårt huvudspår. Vi känner varandra såklart väl och han står för precis det vi vill stå för i framtiden. Han är redo att axla ansvaret som huvudansvarig för ett SM-medaljlag, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Johan Kihlblom är född och uppvuxen i Mullsjö AIS och spelade själv i föreningen parallellt med han tidigt var ungdomstränare i föreningen. Efter bland annat ett SM-guld på ungdomssidan och mindre och mindre speltid själv så slutade han spela för att satsa helhjärtat på tränarbiten. Efter flera säsonger i Östra SK i allsvenskan och som assisterande i Mullsjö AIS skrev han på som huvudtränare för lokalrivalen Fagerhult Habo inför säsongen 19/20. Det slutade i succé då han oväntat ledde laget till avancemang till Superligan under en säsong där kvalet ströks på grund av pandemin.

”Den resan vi lyckades göra under det första året med Fagerhult var väldigt häftig och intensiv. Truppen gjorde ett otroligt jobb och presterade på en hög nivå över hela säsongen, och jag är stolt över att ha fått vara en del av en sådan resa.”, berättar Kihlblom om avancemangåret.

Året i Superligan för Fagerhult Habo, som för övrigt fick spela sina hemmamatcher i Nyhemshallen då Habo inte har en godkänd plan för spel i högsta serien, blev dock bara ett år denna gången. Detta då man kom sist i serien efter att ha i början av säsongen charmat många med en offensiv innebandy. Motståndet blev emellertid övermäktigt men Kihlblom ångrar inte att han ledde laget med en så offensiv taktik.

”Det andra året var givetvis betydligt tuffare, framförallt mentalt. Men vi lärde oss oerhört mycket och året gav mig och truppen mycket erfarenhet. I motgång tvingas man som ledare att granska sitt ledarskap i sömmarna för att hitta nya vägar att nå fram och skapa ny energi. Vi fick vrida och vända på allt för att försöka skapa den energi och den utveckling som krävdes. Tyvärr lyckades vi inte hela vägen, och vi presterade inte det vi hade behövt göra under den sista tredjedelen av säsongen. Vi spelade en utvecklande och händelserik innebandy och spelarna gav verkligen allt, men tyvärr räckte det inte till. Men jag tror att alla som varit delaktiga lärt sig mycket under resans gång, och jag hoppas att Fagerhult är på en bättre plats idag än för två år sedan”, menar han.

Och att Kihlblom står för en offensivt präglad innebandy med fart och finess var utan tvekan en bidragande orsak att valet föll på honom. Mullsjö AIS vill vara en förening som vinner matcher men som också gör det på ett fartfyllt sätt som utvecklar spelare, därför är tre år med Johan en långsiktig satsning på att bygga upp någonting med honom som arkitekt, analyserar Jesper Axell. Dessutom får man leta länge för att hitta en lika hängiven och dedikerad tränare som Johan. Han lägger ner mer tid på sin innebandy och sitt lag och har mer koll på innebandyn i Sverige och världen än de flesta andra man stött på.

Kihlblom känner såklart sin nygamla klubb mycket väl och har därför ett försprång gentemot en helt ny tränare. Han vet dessutom redan hur han vill att Mullsjö AIS ska spela.

”För mig är det viktigt att vi är trogna klubbens identitet och att vi symboliserar det som gör klubben unik i mina ögon: gemenskapen, framåtandan och stoltheten. För mig belyser värdeorden allt det som gör oss starka. Alla i och runtomkring klubben skapar tillsammans en otrolig energi och den ska vi kanalisera genom att vara ett lag som våra supportrar känner en stor stolthet över. Vi ska vara ett hårt arbetande kollektiv som spelar med mycket energi och känslor och som visar en stolthet över att representera Mullsjö AIS. Det är det absolut viktigaste för mig. Rent spelmässigt vill jag att vi ska bygga vidare på de fundament som årets ledarstab har byggt upp på ett bra sätt, med en ramstark defensiv och vassa omställningar i spetsen. Sedan ska vi utveckla delar i spelet för att fortsätta vara ett offensivt och attackerande lag som spelar med hög intensitet och styr vårt egna öde genom att ta kommandot och driva spelet i matcherna”, kommenterar den nya huvudtränaren.

Att Mullsjö AIS ligger han varmt om hjärtat råder det heller inga tveksamheter kring.

”Att vara tränare i Mullsjö AIS är för mig det största uppdraget som finns i innebandyvärlden, och jag är otroligt stolt över att få förtroendet att leda laget framöver. MAIS är min moderklubb och klubben i mitt hjärta och mitt mål sedan jag lämnade har alltid varit att komma tillbaka hem för att jaga SM-guldet. Min målbild inför uppdraget är glasklart: vi ska vinna SM-guld. Förhoppningsvis sker det redan den här säsongen, och sedan ska vi göra allt för att vinna det fler gånger under åren som kommer. Representerar man Mullsjö AIS är det bara guld som gäller, vilket är en del av den framåtanda som driver klubben framåt. Tillsammans mot drömmen”, avslutar Kihlblom.

Hur tränarstaben i övrigt kommer se ut arbetas det på i skrivande stund och kommer kommuniceras ut när det är helt klart.