Fortsatt obesegrade i Idrottshuset

9 december 2019 22:08
HERR

Mullsjö AIS tog en gruvlig revansch mot derbyrivalen Jönköpings IK efter förlusten i Nyhemshallen senast. Storseger 9-4 inför fantastik stöd från Mullsjöpubliken på plats.

Andra advent och 1456 personer hade tagit sig till Idrottshuset i Jönköping för att vittna säsongens andra derby av totalt tre (sista spelas i Nyhemshallen fredag 10 januari). Bortlaget med starkt stöd från läktarhåll chocköppnade med 5-0 efter den första perioden. En period med bra utdelning för Mullsjölägret och en stabil målvaktsinsats i Jonathan Larsson som stod i vägen när JIK vaskade fram målchanser.

Den inledande perioden visade sig bli avgörande. Hemmalaget försökte komma ikapp men spelet kontrollerades av bortalaget och höll behagligt avstånd genom matchen. JIK lyckades som mest krympa avståndet till tre mål.

Noterbart från matchen är att superschweizaren Jan Zaugg fortsätter göra poäng. Fyra nya (2+2) och är nu näst bäste målskytt i Svenska Superligan med totalt 24 mål på sina 16 spelade matcher.

Nästa match spelas även den på bortaplan då vi gästar svenska mästarna Storvreta IBK nu på onsdag.