Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

MAIS 30 år - "Bygget"

24 oktober 2019 09:56
HERR

Det har blivit dags för den andra delen i resan genom viktiga händelser i klubbens historia. Eftersom första delen handlade om avancemanget första året blir andra delen en berättelse om byggandet av Nyhemshallen som till stor del var en effekt av första händelsen.


Efter Hadelunds sudden-death skott visste jublet inga gränser. Firandet pågick bokstavligen talat i en vecka. Samtidigt började det sakta också byggas upp ett orosmoln. Vart skulle man spela i högsta serien? Gunnarsbohallen var såklart uteslutet. Det fanns inte en chans att man skulle få dispens att spela där. Något som också lyftes i denna artikel.

Samtidigt hade Nyhemsveckan, pingströrelsens stora möte i bygden, tält som sjöng på sista versen. I takt med att innebandyintresset växte knöts också banden starkare mellan kommun, kyrka och föreningen. Till slut trädde en privatperson med starkt engagemang i kyrkan som i företagsvärlden fram och erbjöd sig att bygga en ny arena som innebandyn skulle få disponera på vinterhalvåret och Nyhemsveckan under de veckor de behövde på sommaren. Anders Andersson.

Innan Nyhemshallen byggdes fick Mullsjö AIS spela sina matcher i Idrottshuset i Jönköping. Där hände det faktiskt en hel del innan man flyttade ut till Nyhem. Man gjorde såklart sitt första mål i högsta serien och tog sina första poäng. En tre man stark ”hemmaklack” skrek mer än vad som var brukligt och la grunden till vad som i Nyhemshallen sedan skulle bli Blue Farmers.

Spaden sattes i marken omgående efter vinsten av division ett och arenan stod sedan klar redan ett knappt år senare när Mullsjö mötte FC Helsingborg inför 2000 åskådare där köerna ringlade långa långt innan matchstart. Om detta kan du se ett reportage som andra video här (missa för all del inte intervjun med Kasper Hedlund som är första video…)

Flera sa att det kanske skulle gå att uppbåda lite ljud även i den nya hallen men när Niclas Fridén uttryckte att ”det kommer stå över 100 tokiga MAIS-supportrar på första matchen” så var vi många som skrattade. Inte en chans sa vi. Vi hade rätt. Det blev 200 ungefär. Och ytterligare 1800 på sittplats som var minst lika tokiga. Matcharrangemangsgruppen gick från 7 till 70 över natten.

Strax innan arenan stod klar lades golvet och MAIS – TV var självklart på plats. Där gjorde Andreas Carlson ett reportage med de tyska golvläggarna som ni bara inte får missa. Det ser ni här.

Mannen bakom bygget, Anders Andersson, uttalade sig här tillsammans med pastor Enström, ordförande Harald Carlsson och inte minst HV71- och Jönköpingslegenden Stefan Liv som besökte invigningen.

**Det är många minnen i Nyhemshallen på de 10 åren den har funnits och vi hoppas det blir ännu fler framöver. Inte minst nu på lördag då nostalgikavalkaden fortsätter för er som är på plats i arenan. **

Nästa del kommer nästa vecka och handlar om grundandet av föreningen, 1989.