Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Hedlund ny huvudtränare i Mullsjö AIS

24 november 2019 19:40

Efter att tidigare tränarstaben lämnat klubben under säsongen har Mullsjö AIS superligalag letts av en tillfällig tränarstab med Andreas Elf i spetsen. Nu är den permanenta lösningen klar med vem som blir ny huvud- och assisterande tränare. Mullsjösonen och meriterade Andreas Hedlund tar över ansvaret från och med imorgon måndag. Vid sin sida får han Tomas Burman.

– Vi är väldigt nöjda med att Andreas tagit uppdraget. Vi tror att hans personlighet och ledarsätt är precis vad MAIS behöver just nu, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Andreas Hedlund är född och uppvuxen i Mullsjö innan hans spelarkarriär tog honom till Jönköpings IK och sedan till flera år i Schweiz där han var en av de som banade väg för den svenska spelarexporten till alplandet. Han vann också VM-guld med Sverige innan det bar av hemåt till de västgötska skogarna igen. Där har han bott sedan ungefär 10 år tillbaka och har under hela tiden funnits med kring herrarnas framfart i Superligan.

– Han har verkat som både assisterande tränare, fystränare och rådgivare kring herrlaget i flera år så han känner föreningen och många av spelarna väl, berättar Jesper Axell och fortsätter:

– Det har varit viktigt för oss att göra klart med en tränarstab som är förankrade i föreningen efter den senaste tidens turbulens. Nu får spelarna arbetsro framöver och samtidigt en mycket kompetent ledning under resterande del av säsongen.

Andreas Hedlund har i flera år varit ett av klubbens främsta alternativ att bli huvudtränare, men har fram till nu tackat nej.

– Det är oundvikligt att situationen just nu är en bidragande orsak till att jag tackat ja. Jag vill verkligen att det ska bli något bra av detta. Jag har också varit med laget lite närmare de senaste veckorna och det har gett mig massa energi, kommenterar Hedlund som också berättar att han fått tillfälle att gå ner i tid på jobbet vilket också gör det hela möjligt.

Hedlund menar att det blir viktigast att sprida energi och ge laget lite lugn med tanke på den senaste tiden.

– Laget har en bra trend med flera bra prestationer det senaste så vi försöker rida vidare på det. Framåt i tiden finns naturligtvis en plan men med så tätt matchande just nu så handlar det mest om att fortsätta på den inslagna vägen, fortsätter han.

Om sin ledarstil menar han att det handlar mycket om kommunikation med spelarna.

– Det handlar mycket om dialog och personlig coachning, berättar Hedlund.

Bredvid sig kommer Hedlund ha Tomas Burman som även han figurerat kring Mullsjö AIS i former som läktarcoach men också varit med i juniorsatsningen föreningen har med Fagerhult Habo. Tomas har även tränat Fröjereds damer i allsvenskan tidigare.

Överenskommelsen är först och främst träffad över resterande del av säsongen men utvärdering sker naturligtvis löpande både under och efter säsongen.