Ella Friberg noterades för sitt första mål i damtröjan när Mullsjö tog viktig skalp på hemmaplan

3 februari 2020 15:17
DAM

Efter en tyngre period kunde Mullsjö vända den negativa trenden borta mot Alingsås senast. På fredagen kunde hemmalaget fortsätta segertåget när IBK Lockerud Mariestad besegrades med 7-3. Ella Friberg var en av sju målskyttar i Mullsjö denna kväll och noterades därmed för sitt första mål i damlagströjan.

-Riktigt kul att äntligen få hänga dit en kasse, konstaterar Friberg efter matchen.

Mullsjö var pressade att vinna för att hänga på lagen ovanför i tabellen. Ett utav lagen är Lockerud som gästade Nyhemshallen på fredagen. Och det skulle sluta i dur för hemmalaget efter att hela sju olika spelare skrivit in sig i målprotokollet.

"Vi blir lätt stressade av deras höga press"

Första perioden började, som så många gånger tidigare under säsongen, med ett slarvigt och stressat Mullsjö som inte riktigt var synkade i sitt spel. Gästerna spelade desto smarte och satte hemmalaget under stor press. Trots att de blåa var hårt tillbakapressade var det ändå hemmalaget som kunde ta ledningen efter 13.18 genom backen Emma Erlandsson. Drygt fyra minuter senare kunde gästerna kvittera genom Lina Larsson men Lockerud hann knappt fira sitt mål innan Mullsjö återigen kunde ta ledningen, denna gång genom Emilia Larsson. Då blåa kunde gå till pausvila med 2-1 på tavlan.

-Bollen studsar inte alltid som vi vill och vi blir lätt stressade av deras höga press, vilket leder till slarv, konstaterar Ella Friberg efter matchen.

Friberg drygade ut ledningen med sitt första mål i damlaget

I inledningen av andra perioden drabbades hemmalaget av en utvisning. Lockerud fick ett gyllene läge att kvittera matchen en andra gång men Linda Westlund och hennes försvar spikade igen. Mullsjö började hitta tillbaka till sitt spel och blev mer följsamma både i defensiven och offensiven. Med halva perioden spelad kunde de blåa utöka sin ledning till 3-1 efter att Emilia Larsson hittat fram till Maja Petersen. Mullsjö fortsatte lägga bollar på kassen och 16.52 kom utdelningen igen. Tilda Härnborg hittade fram till Alva Härnborg som kunde sätta dit bollen bakom Nora Astin i Lockerud-målet. Med sju sekunder kvar kunde hemmalaget också sätta 5-1 genom Ella Friberg som därmed noterades för sitt första mål i damlaget.

-Riktigt kul att äntligen få hänga dit en. Nettan (tränare Anette Westman red. anm.) har varit på mig att jag måste våga skjuta så jag kände att det var dags nu, säger en märkbart glad Friberg efter matchen.

Komfortabel tredjeperiod

Tredje perioden hann inte bli två minuter gammal innan Lockeruds Jennifer Wirén kunde reducera till 5-2 efter en framspelning av Pesonen. Mullsjö svarade snabbt och utökade till 6-2, återigen signerat systrarna Härnborg. Denna gång var det Tildas tur att skriva in sig i målprotokollet. Efter 9.15 drygade hemmalaget ut sin ledning ytterligare genom Julia Nalbin. Gästerna begärde timeout och 1.30 senare kunde Nora Dalbark-Carlén snygga till siffrorna efter att ha hittat nätmaskorna bakom en storspelande Linda Westlund. Närmare än så kom aldrig Lockerud och istället var det Mullsjö som var ytterst nära att sätta 8-3 på straff men 7-3 stod sig perioden ut och Mullsjö tog därmed andra raka segern.

-Jag tycker att vi gör en helt ok match. Jag tycker att vi i andra och tredje börjar få rull på bollen och vi kan spela förbi deras press. Det var längesen vi vann med en större målskillnad så det var gött. 3 poäng är alltid 3 poäng oavsett hur vi spelar, avslutar Friberg.

Nu väntar en matchledig helg innan Mullsjö tar sig an IBK Lidköping på bortaplan, söndagen den 16 februari.

Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Emma Erlandsson, Emilia Larsson, Maja Petersen, Alva Härnborg, Ella Friberg, Tilda Härnborg, Julia Nalbin

Målskyttar Lockerud: Lina Larsson, Jennifer Wirén, Nora Dalbark-Carlén