Zaugg zegerorganisatör efter ztraff

28 november 2019 20:31
HERR

Dalen gjorde mål, Mullsjö kvitterade. Dalen gjorde mål, Mullsjö kvitterade. Sådär höll det på. Inte mindre än sex gånger. Den sista gången med fyra sekunder kvar av ordinarie tid sedan Sebastian Palmqvist skickat in den i en obefintlig lucka i första krysset. Sen fick Zaugg avgöra i sudden death. "Det känns fantastiskt skönt att vi kunde pilla in en boll i slutet. Vi gör en bra prestation, sa nya tränaren Andreas Hedlund till sslplay.se efter matchen."

Det brukar vara jämnt när Dalen och Mullsjö möts. Senast vann MAIS i sudden death och det verkar vara gångbart. Efter att ha skumpat upp till Västerbotten kunde västgötarna stå som segrare trots att Umeålaget ledde matchen med fem sekunder kvar av ordinarie tid.

39-årige Ketil Kronberg från grannlandet i väst inledde annars målskyttet i första perioden innan Jan Zaugg kvitterade för Mullsjö i powerplay knappt fyra minuter senare.

Nyförvärvet från Höllviken Christoffer Andersson, kanske längst i serien, trivs dock mot Mullsjö och såg till att hemmalaget ledde matchen innan man gick till pausvila. Första perioden var annars en kamp mellan två jämna lag där Dalen trots allt hade det bästa målchanserna.

Det jämna spelet fortsatte i andra halvlek genom att en av matchens bästa spelare, Sebastian Palmqvist, kvitterade till 2-2 innan Dalen ånyo tog ledningen genom Degeryd. Jesper Ekström fick dundra in kvitteringen nästa gång innan det var dags för periodpaus igen. 3-3 inför tredje.

Sen förstår ni såklart vad som hände. Dalen gjorde 4-3. Mullsjö kvitterade. Dalen gjorde 5-4. Mullsjö kvitterade. Dalen gjorde 6-5 med 1,43 sekunder kvar av tredje perioden. Mullsjö kvitterade. Ett avslut från högerkanten av för dagen mycket duktiga Sebastian Palmqvist där han skickade in ett skott i första krysset bakom Parsjö-Tegnér. Med fyra sekunder kvar.

Efter 1,31 i zudden death rivz zedan Tim Braillard ner och Mullzjö får en ztraff. Fram kliver Jan Zaugg med zina znirkliga handleder och avgör matchen. Zåklart mycket roligare att zätta zig på buzzen med en zeger i bagaget.

"Såklart skönt för oss nya tränare att börja med en seger och det ger lite lugn och ro för grabbarna, sammanfattade nya huvudtränaren Andreas Hedlund till SSLplay efter matchen."