Lördag
28 Nov 2 matcher
Söndag
06 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
10 Jan 2 matcher
Onsdag
13 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Fredag
22 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
06 Feb 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Söndag
14 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

"Man har sorgligt nog börjat vänja sig"

11 december 2020 08:09
HERR

MAIS gick till SSL-vila som seriefyra med två starka segrar i bagaget mot Falun och Storvreta. Nu är det omstart i serien och det blir en resa långt upp i landet för västgötarna när man under söndagen ska ta sig an serietrean Dalen som står på samma poäng. Man kan tänka sig att självförtroendet är på topp hos de blå: ”Segrar skapar givetvis en fin stämning men vi vill fortfarande spela ännu bättre hela tiden, varje match”, kommenterar Kim Ganevik för Mullsjoais.se


Kim är naturligtvis en av de spelare som varit med längst och som av erfarenhet vet att man inte kan slå sig för bröstet för att man haft en bra form.

”Det är skillnad på att slå dom två lagen i grundserien kontra slutspel, så det finns ingen anledning att börja tro för mycket om oss själva”, kommenterar han.

Innan matcherna mot Falun och Storvreta förlorade man mot dåvarande seriejumbon Höllviken efter att ha kommit från en tight match i derbyt mot Jönköping och en relativt enkel seger mot Fagerhult. Det som fungerat bäst i samtliga matcher menar Kim är defensiven.

”Vår defensiv har varit fin under en tid nu och det är främst den som gett oss segrar. Det börjar väl bli dags att trumma igång offensiven och trycka dit fler bollar”, menar han.

För Kim själv har säsongen emellertid i alla fall för oss vid sidan av varit bra hittills. Han är bästa poängplockaren i laget med sina 19 poäng på de 10 inledande matcherna.

”Ja, för egen del känns det bra just nu. Jag har den senaste tiden lyckats fokusera mer på det som ska göras och det har gett resultat”, analyserar han.

En energispelare som Kim Ganevik borde kanske annars påverkas mycket av avsaknaden av publik denna speciella säsong kan man tycka.

”I början var det lite svårt utan publik men man börjar sorgligt nog vänja sig. Men jag skulle väl säga att jag är bättre på allt än vad jag var för ett år sedan”, avslutar han.

Matchen mot Dalen spelas 17.00 på söndag och man ser den som vanligt på Sportexpressen, Jnytt.se eller JP.se.