Fredag
23 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

"Man har sorgligt nog börjat vänja sig"

11 december 2020 08:09
HERR

MAIS gick till SSL-vila som seriefyra med två starka segrar i bagaget mot Falun och Storvreta. Nu är det omstart i serien och det blir en resa långt upp i landet för västgötarna när man under söndagen ska ta sig an serietrean Dalen som står på samma poäng. Man kan tänka sig att självförtroendet är på topp hos de blå: ”Segrar skapar givetvis en fin stämning men vi vill fortfarande spela ännu bättre hela tiden, varje match”, kommenterar Kim Ganevik för Mullsjoais.se


Kim är naturligtvis en av de spelare som varit med längst och som av erfarenhet vet att man inte kan slå sig för bröstet för att man haft en bra form.

”Det är skillnad på att slå dom två lagen i grundserien kontra slutspel, så det finns ingen anledning att börja tro för mycket om oss själva”, kommenterar han.

Innan matcherna mot Falun och Storvreta förlorade man mot dåvarande seriejumbon Höllviken efter att ha kommit från en tight match i derbyt mot Jönköping och en relativt enkel seger mot Fagerhult. Det som fungerat bäst i samtliga matcher menar Kim är defensiven.

”Vår defensiv har varit fin under en tid nu och det är främst den som gett oss segrar. Det börjar väl bli dags att trumma igång offensiven och trycka dit fler bollar”, menar han.

För Kim själv har säsongen emellertid i alla fall för oss vid sidan av varit bra hittills. Han är bästa poängplockaren i laget med sina 19 poäng på de 10 inledande matcherna.

”Ja, för egen del känns det bra just nu. Jag har den senaste tiden lyckats fokusera mer på det som ska göras och det har gett resultat”, analyserar han.

En energispelare som Kim Ganevik borde kanske annars påverkas mycket av avsaknaden av publik denna speciella säsong kan man tycka.

”I början var det lite svårt utan publik men man börjar sorgligt nog vänja sig. Men jag skulle väl säga att jag är bättre på allt än vad jag var för ett år sedan”, avslutar han.

Matchen mot Dalen spelas 17.00 på söndag och man ser den som vanligt på Sportexpressen, Jnytt.se eller JP.se.