Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 2 matcher
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Onsdag
09 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 2 matcher
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Tisdag
22 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Nytt långt kontrakt med Olsson

17 december 2021 19:01
HERR

Mullsjö AIS har säkrat en av sina unga spelare för spel i den blå tröjan i ytterligare tre år. Det är backen Leo Olsson som valt att förlänga med västgötaklubben.

-Det är Mullsjö som är mitt lag och det är här jag vill spela min innebandy. Det var ett självklart val att förlänga, kommenterar han.


20-åringen kom till klubben inför säsongen 2019/20 från sin moderklubb Hovslätts IK efter att ha känt på spel via dubbellicens redan säsongen innan. Han har trots sin unga ålder spelat till sig en ordinarie tröja och har med sina rappa fötter och spelförståelse blivit en av nyckelspelarna i superligalaget.

-Kihlblom och de andra tränarna får väl kanske avgöra om jag blivit en nyckelspelare men jag känner absolut att jag har höjt mig några nivåer från förra säsongen. Det beror också på att jag fått ett ökat förtroende av tränarna i år där jag haft en dialog och lärt mig vad som är viktigt och inte, analyserar Olsson.

Backen har i år hittills gjort tre mål och två assist på 9 matcher innan VM-uppehållet och det nya kontraktet skrevs på i samband med återstarten mot Pixbo den på fredagskvällen.

-Leo har gått den ”perfekta vägen” kommenterar sportgruppens Daniel Unoson som varit ansvarig för kontraktsförhandlingarna.

-Han startade via dubbellicens, skrev kontrakt och kämpade sig igenom två säsonger med bitvis sparsam speltid, utan att ge upp. Vi visste hela tiden att han skulle utvecklas och ta nya steg och nu ser både vi och han själv frukten av det tålamod han visat under de två första säsongerna. Han har förstått att man inte kliver in och dominerar i SSL över en natt, men om man jobbar hårt så kommer framgången.

Inför matchen mot Pixbo parkerar Mullsjö AIS på en andraplats i en jämn tabell. En stark start för en trupp som varit ganska tunn.

-Vi har startat bra och jag tycker vi spelar för varandra i varje match. Vi gör jobbet och gör vad som krävs oavsett, vi som är i truppen och som spelar varje match vet vad som krävs och det är väl därför vi startat bra, att vi gör det tillsammans, förklarar Leo Olsson.

Olsson som alltså varit i klubben i ungefär två år har sin personliga målsättning klar och han känner redan mycket för Mullsjö AIS.

-Mitt mål personligen just nu är att fortsätta utvecklas och ta ännu mer plats och bli en bättre spelare i alla situationer, både defensivt och offensivt. Jag vill hjälpa Mullsjö att vinna matcher. Jag har ganska få säsonger i klubben men jag brinner för varenda en i föreningen, från knatte, klackledare, supporter och alla ideella krafter. Allt runt Mullsjö gör det enkelt för oss att spela innebandy och därför var förlängningen på kontraktet ett ganska lätt val. Jag trivs hur bra som helst och ser fram emot tre år till i Mullsjö, berättar Olsson och fortsätter passionerat berätta om sina känslor.

-Det är här jag hör hemma. Som lag har jag ett mål som många andra i detta laget också har, att vinna SM-guld med MAIS. Mitt mål är kortfattat, att vinna guld med MAIS. Jag är redo att göra vad som krvävs. Detta blir skoj, säger han med ett leende.

I den jakten på guld och framgångar menar Unoson att Olsson är en pusselbit

-Leo är en viktig del i det framtida bygget med yngre spelare som blir bärande i truppen. Vi har under ett par år sett flera äldre profiler pensionera sig och Leo är från nästa generation som ska bära MAIS till framgångar, idag och i framtiden. Därför är det väldigt viktigt för oss med just den här långa förlängningen, avslutar Unoson.