Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Kihlblom fortsätter i Mullsjö AIS

10 juni 2024 09:00
FÖRLÄNGNING

En mycket efterlängtad nyhet för många Mullsjösupportrar. Bygdens egna son Johan Kihlblom fortsätter som huvudtränare för Superligalaget i ytterligare två år.

– Jag vill vara med när den här hårt jobbande gruppen ska ta sig hela vägen upp till att slåss om guld, och slutligen vinna guld, kommenterar Kihlblom.


Det var för tre år sen sportchef Jesper Axell senast presenterade ett kontrakt med Kihlblom som huvudtränare. Du lämnade han en lyckad session i Fagerhult Habo, nu är det alltså dubbla nya år i klubben i hans hjärta som utlovas.

– Under de senaste åren har vi jobbat hårt för att genomföra en generationsväxling från den mest framgångsrika eran klubben har haft med fem SM-brons och en tid som konstant guldaspirant. Alla som har varit med på den resan de här åren har lagt ner ett otroligt jobb för att bygga om och ta nya kliv tillbaka mot toppen. Jag är övertygad om att vi är på väg tillbaka. Det är ett ungt och drivet lag som nu fått ett par års erfarenhet tillsammans och jag vill som sagt vara med på den fortsatta resan, berättar han fortsatt om anledningen till att han skrev på.

Att “Kihlen” har hjärta för klubben är något som Jesper Axell tycker är viktigt men han betonar att främsta anledningen att klubben ville förlänga med honom är andra.

– Johan har en extrem dedikation och dessutom en hög innebandykompetens. Nyckeln är dessutom att han lyckas med att förnya sitt ledarskap vilket är väldigt viktigt när man har haft spelare i många år, kommenterar sportchef Axell.

Kihlblom berättar själv att han är nöjd med flera saker under de tre senaste åren trots den stora generationsväxling som pågått. Inte minst hur truppen har hållit ihop och jobbat hårt för varandra.

– Vi har behållit vår status som ett slutspelslag trots att vi varit nederlagstippade och nedsnackade. Grabbarna har använt det som drivkraft och de har hela tiden haft ett driv att ta klubben tillbaka mot toppen för att återigen slåss om guld, berättar Kihlblom som dock även vet vad han vill framöver.

– Vi går inte runt och är nöjda med att bara ha spelat slutspel. Spelar man i Mullsjö AIS spelar man för att vinna SM-guld. Det är slutmålet och det är dit vi ska, men det är tydligt att vi inte riktigt varit redo för det hittills. För att ta oss dit så handlar det om att fortsätta driva på jäkligt hårt på träningsplanen för att vi som lag ska fortsätta utvecklas och bli bättre. Det handlar om att göra jobbet varje dag för att hela tiden bli bättre. Nu har vår unga trupp fått ett par år tillsammans och växt in i kostymen, men med det ökar kravbilden på att vi ska fortsätta utvecklas för att verkligen bli konkurrenskraftiga, säger Kihlblom.

Förutom att Kihlblom är nöjd med sina nyförvärv betonar han att det viktigaste varit att få behålla spelare och bygga på den kontinuitet som nu finns i laget. Han tycker att det hårda jobbet ska symbolisera Mullsjö AIS och att såväl nuvarande spelare som nya måste vara beredd på att göra jobbet om de vill spela i den blå tröjan. Att Kihlblom dessutom har en bra relation med publiken i Nyhemshallen är ingen hemlighet.

– Ni runtom klubben är vad som gör Mullsjö AIS unikt. Ni betyder allt för oss och är anledningen till att vi vill det här så mycket. Vi kommer göra allt vi kan för att ni återigen ska få drömma, för att vi återigen ska få ett Nyhemshallen som gungar under slutspelsvårar, och för att vi tillsammans ska få vinna ett guld, avslutar han.