Dålig förstaperiod fällde Mullsjö - segersviten bruten

15 januari 2023 09:45
DAM

Mullsjö räckte inte till mot serieledande Lockerud Mariestad. Uppförsbacken vid ställningen 4-0 blev för brant och Mullsjös segersvit bruten efter 7-3-förlusten.

-Vi vet att vi är bättre än vad vi var idag, konstaterade Vega Svensson efter förlusten.

Efter tre raka fullpottare styrde Mullsjö mot Mariestad och match mot serieledande Lockerud. Det skulle bli en tuff inledning på matchen för gästerna som tidigt hamnade i underläge. Redan efter 14.25 hade Lockerud ett stadigt grepp om matchen och 4-0 på tavlan, detta efter att Vilma Kellokumpu inlett målskyttet för hemmalaget.

Mullsjö saknade dock inte målchanser i den inledande perioden och var en hårsmån från en kvittering vid ställningen 1-0, något som hade kunnat förändra matchbilden totalt, men Leah Sager Renberg räddade upp situationen på mållinjen. Sager Renberg skulle dock tvingas kapitulera i målet när Mira Petersen kunde reducera till 4-1. Petersen var sedan nära att reducera ytterligare en gång innan periodvila men lyckades inte lyfta bollen över en liggande Renberg.

"Behövde bli hårdare i våra närkamper"

Efter den tuffa inledningen av matchen knöt Mullsjö näven och inledde andra perioden betydligt bättre.

-Vi snacka om att vi inte riktigt var med från början och behövde bli hårdare i våra närkamper, framförallt framför mål, sa centern Vega Svensson efter matchen.

Gästerna skapade en rad vassa målchanser och Sager Renberg prövades ordentligt i Lockerud-kassen. Även Filippa Glimryd fick visa prov på sina kvalitéer när hon stod emot hemmalagets press. Mittakten såg länge ut att bli mållös men med drygt 2.30 kvar utökades Lockeruds ledning efter ett självmål från Mullsjö.

"Vi steppar upp och gör jobbet"

Mullsjö gav det en ärlig chans i tredje perioden. Gästerna tryckte på för en reducering och bjöd på en rad fina lägen men bollarna studsade inte Mullsjös väg. Uppförsbacken skulle bli betydligt brantare när Lockerud kunde gå ifrån till 7-1 inom loppet av 6 sekunder.

-Hela min kedja spelar bra idag och visar att vi vill framåt. Vi jobbar stenhårt hela tiden, synd bara att vi förlorar matchen, sa Svensson som stod för en bra insats.

Efter 12.06 kunde Edith Simonsson till slut reducera med ett distinkt skott upp i nättaket. Målet gav ny energi och Mullsjö pressade högt för att krypa närmare. Efter 15.54 satt också 7-3 bakom Sager Renberg efter ett snöpligt självmål. Med 50 sekunder kvar fick gästerna chansen med en man mer på banan när Elsa Staaf åkte ut två minuter för Otillåten trängning. Mullsjö lyckades inte snygga till siffrorna och Lockerud kunde hålla undan och befästa sin serieledning.

-Jag tycker att i första perioden var vi inte riktigt med och var inte med framför eget mål. I andra och tredje tycker jag att vi steppar upp och gör jobbet. Vi vet att vi är bättre än vad vi var idag.