Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Supertalangen klar för Mullsjö

27 april 2019 08:00
NYFÖRVÄRV

Gustav Johansson fick sitt stora genombrott i SSL i år. Nu lämnar han JIK för Mullsjö. – Vi ska vinna guld, det finns inget annat, säger nyförvärvet.


19-åringen gjorde 38 poäng på 31 matcher och var ett av Jönköpings stora utropstecken. Mullsjö har haft ögonen på supertalangen och kan nu presentera Gustav Johansson som nyförvärv inför nästa säsong.

– Han är en stor talang som tagit klivet under denna säsong. En irrationell spelare med fina handleder som skapar mycket på en egen hand, säger Daniel Unoson i Mullsjös sportgrupp.

Gustav Johansson själv säger att han trivs i Jönköping och vill bo kvar samtidigt som han vill spela slutspel och slåss om guldet. Därför föll valet på Mullsjö.

– Vi ska vinna guld, det finns inget annat.

En viktig faktor i valet av SSL-klubb var organisationen och publiken i Mullsjö.

– Varje gång jag varit ute i Nyhem har det varit proffsigt och det är en helt fantastisk publik. Det är få förunnat att spela inför en sån publik och det ser jag fram emot. Det har varit ett av huvudskälen till att det blev Mullsjö.

Gustav Johansson kommer från Västervik och gick till JIK i samband med att han började på Sandagymnasiets innebandyprofil för fyra år sedan.

– Jag har utvecklats mycket och ser fram emot att bidra i Mullsjös spel, säger Johansson som gillar att driva på och vara kreativ i anfallsspelet.

– Jag vill sätta mina lagkamrater i bra lägen och har en bra spelförståelse. Gillar att spela i högt tempo, har hyfsad teknik och helt okej avslut, säger Gustav Johansson när han ska beskriva sig själv som innebandyspelare

Är du Mullsjös nye Isaac Rosén?

– Haha, ja det hade varit något.

Gustav Johansson ser nu fram emot att bli en del av Mullsjös lagbygge för framtiden. Och det är ömsesidigt.

– Vi ser Gustav som en del av vår framtida stomme av yngre spelare tillsammans med exempelvis Domberg, Knuthas, Olsson och Malmgren, säger Daniel Unoson.