Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Supertalangen klar för Mullsjö

27 april 2019 08:00
NYFÖRVÄRV

Gustav Johansson fick sitt stora genombrott i SSL i år. Nu lämnar han JIK för Mullsjö. – Vi ska vinna guld, det finns inget annat, säger nyförvärvet.


19-åringen gjorde 38 poäng på 31 matcher och var ett av Jönköpings stora utropstecken. Mullsjö har haft ögonen på supertalangen och kan nu presentera Gustav Johansson som nyförvärv inför nästa säsong.

– Han är en stor talang som tagit klivet under denna säsong. En irrationell spelare med fina handleder som skapar mycket på en egen hand, säger Daniel Unoson i Mullsjös sportgrupp.

Gustav Johansson själv säger att han trivs i Jönköping och vill bo kvar samtidigt som han vill spela slutspel och slåss om guldet. Därför föll valet på Mullsjö.

– Vi ska vinna guld, det finns inget annat.

En viktig faktor i valet av SSL-klubb var organisationen och publiken i Mullsjö.

– Varje gång jag varit ute i Nyhem har det varit proffsigt och det är en helt fantastisk publik. Det är få förunnat att spela inför en sån publik och det ser jag fram emot. Det har varit ett av huvudskälen till att det blev Mullsjö.

Gustav Johansson kommer från Västervik och gick till JIK i samband med att han började på Sandagymnasiets innebandyprofil för fyra år sedan.

– Jag har utvecklats mycket och ser fram emot att bidra i Mullsjös spel, säger Johansson som gillar att driva på och vara kreativ i anfallsspelet.

– Jag vill sätta mina lagkamrater i bra lägen och har en bra spelförståelse. Gillar att spela i högt tempo, har hyfsad teknik och helt okej avslut, säger Gustav Johansson när han ska beskriva sig själv som innebandyspelare

Är du Mullsjös nye Isaac Rosén?

– Haha, ja det hade varit något.

Gustav Johansson ser nu fram emot att bli en del av Mullsjös lagbygge för framtiden. Och det är ömsesidigt.

– Vi ser Gustav som en del av vår framtida stomme av yngre spelare tillsammans med exempelvis Domberg, Knuthas, Olsson och Malmgren, säger Daniel Unoson.