VÄX

Två starka perioder räckte för seger i kvartsfinal 3

25 mars 2019 23:34
SLUTSPELET 2019

Seger i kvartsfinal 3 och 2-1 i matcher efter två starka perioder i matchen. Med en hemmaledning med 7-1 i början av tredje perioden kunde inte Växjö komma ifatt trotts några tröstmål i den sista perioden.

Första perioden startar i samma höga tempo som de tidigare matcherna i kvartsfinalserien. Kim Ganevik ska få göra det första målet för kvällen efter att Isaac Rosén snott bollen från en Växjöförsvarare och serverat Kim. Gästerna replikerar någon minut senare innan Henrik Olofsson kan göra sitt första mål i detta slutspelet när han lägger en placerad långboll från vänsterkanten. Bara 30 sekunder senare sätter Daniel Gidske en låg boll mot Växjös mål som smiter in mellan benen på Smålänningarnas målvakt. Mullsjö som därmed går till pausvila med en 3-1 ledning.

I den andra akten får vi vänta halva perioden på målen innan det duggar tätt med Sven-Ingvars i högtalarna. Först ut Anton Vestlund som får in en boll vid stolpen. Bara 1.24 senare sätter Pelle Tarenius 5-1 bollen fint framspelad av Johan Nygårdh. 17.30 in i perioden bryter Tim Braillard ett Växjöuppspel och kan snyggt kontra in 6-1-ledningen.

Tim ska få jubla ytterligare en gång efter att han med en backhandknack överlistat målvakten i Växjös kasse dryga fem minuter in i period tre. Det blir inga fler mål från hemmaleget i perioden men Växjö får några tröstmål i spel både fyra mot fem och i spel sex mot fem. Men det räcker inte idag för att överlista Mullsjö som vinner och går upp i en 2-1 ledning i matchserien.

Ny match på torsdag igen, då i Fortnox Arena i Växjö. Är ni inte på plats sänds matchen på sslplay.se

Kvartsfinal 5:7 spelas sen på lördag den 30/3 klockan 15.30. Säkra din biljett redan nu genom att gå in på mullsjoais.ebiljett.nu