Vinsten får vänta för blekt Mullsjö

10 oktober 2019 19:32
HERR

Efter tre raka förluster var det många som hoppades på en trepoängare för MAIS när man reste till Linköping för femte omgången av årets Superliga. Det blev tyvärr inte så utan hemmalaget drog det längsta strået efter en ganska blek insats från Mullsjöspelarna.

De två första perioderna liknade varandra. Tempofattigt spel från båda lagen där Mullsjö bara mäktade med tre skott på mål i den första perioden och fyra i andra. Sju räddningar fick Andreas Blom i hemmalaget göra på två perioder. Ett par av dom visserligen rätt svettiga men det var också i princip det enda MAIS lyckades vaska fram.

Linköping å sin sida spelade kanske inte en mycket roligare innebandy men lyckades ändå göra tre mål innan det var dags för spel i den tredje perioden.

När tredje perioden startade märktes det tydligt att Mullsjö la i en högre växel och man öppnade upp sig både bakåt och framåt. Lite mer svängdörrar helt enkelt, och för de som tyckte de två första perioderna var ett sömnpiller fick i alla fall lite valuta för pengarna.

Först skulle Simon Palmén göra 4-0 innan Kasper Hedlund pricksköt in 4-1 och gav gästerna en gnutta hopp. 5-1 inkontrat bara några minuter senare gav dock en rejäl uppförsbacke ånyo för MAIS. Jan Zauggs missade straff i den 15:e minuten blev symptomatisk för bortalaget som dock gjorde ett sista tappert försök med 5 minuter kvar genom att ta ut målvakten. Spelet i 6 mot 5 blev ganska lyckat och två snabba mål genom Kim Ganevik och Kasper Hedlund gjorde att hoppet tändes. Linköping kunde dock freda målet de sista minuterna och slutresultatet skrevs till 5-3 i en match där målvakten Simon Lööfs spel ändå värmde. Det tillsammans med 6 mot 5 spelet är de bitarna laget får ta med sig när det är ny chans till revansch på söndag i Nyhemshallen mot IBK Dalen.