Söndag
03 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
15 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Fredag
19 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Fredag
03 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Fredag
07 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Tisdag
18 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Fredag
28 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match

Sent avgörande gav tre nya poäng

30 oktober 2021 17:42

På lördagseftermiddagen var det dags för Mullsjös andra hemmamatch för säsongen och det var en trupp som kom med positiv energi efter 3 poäng senast. Gästande Lockerud Mariestad var inställda på att förstöra lördagsfesten i Nyhemshallen men efter ett sent avgörande kunde Mullsjö tillslut vinna med 4-3.

-Det satt långt inne, sa Emelie Emilsson efter matchen.


Det var ett taggat hemmalag som entrade plan på lördagseftermiddagen. Första perioden var knappt minuten gammal innan Mullsjö skapat två vassa målchanser. Lockerud skulle dock få chansen att ta ledningen i matchen efter 1.53 efter att Ida Helmersson dragit på sig två minuter för liggande spel. Hemmalaget reder ut utvisningen men fick se gästerna sätta 0-1 kort därefter genom Tindra Berg. Bara 1.20 senare drygar Lockerud ut sin ledning till 0-2 genom Filippa Wirén. Gästerna hade flera chanser att öka på ledning men Glimryd klev fram i Mullsjömålet och bjöd på en rad kvalificerad räddningar och siffrorna stod sig perioden ut. Kaptenen för dagen, Emelie Emilsson, var inte helt nöjd med inledningen av matchen.

-Vi började väldigt mycket, ja vad ska man säga, som sirap. Vi går ner i deras låga tempo. Det känns som att vi bestämt i omklädningsrummet redan innan att det kommer bli en lätt match för att de är så få spelare men inga matcher är lätta.

Mullsjö reducera två gånger om

Andra perioden inleddes trevande med spel fram och tillbaka. Båda lagen skapade ett par lägen men ingen av målvakterna hade några större problem att hålla undan. Efter 9.13 fick hemmalaget äntligen jubla efter att Malva Sandell, på egen hand, kunde snurra upp reduceringen i nättaket. Med drygt 4.30 kvar av mittperioden var Emelie Emilsson ytterst nära att kvittera till 2-2. Istället var det gästerna som kort därefter kunde dryga ut ledningen till 1-3, efter ett distinkt skott av Stina Kempe. 16.53 fick Mullsjö chansen med en man mer på plan efter att gästerna åkt ut 2 minuter för felaktigt byte. Hemmalaget tackade för chansen när Emilsson kunde sätta 2-3 bakom en chanslös Tilde Mathiason.

"Vi ska visa alla att vi ska vinna"

I tredje perioden försöker hemmalaget få till en förändring och in kom istället Linda Westlund i målet. 5 minuter in drabbades Lockerud av ytterligare en tvåa efter att Louise Åkesson åkt ut för Otillåtet slag. Mullsjö hade chansen att kvittera men gästerna höll undan. Kvitteringen skulle dock komma efter att Vendela Sandstedt, via sargpass, hittat fram till Edith Simonsson.

-I sista perioden tar vi tag i det och visar verkligen alla att vi ska ska vinna den här matchen. Vi ska ta med oss spelet från tredje perioden, sa Emelie Emilsson.

Efter 11.42 åkte Helmersson återigen ut för två minuter efter otillåten trängning. Det var dock hemmalaget som kom till det vassaste läget när man kom två mot ett men Mathiason stod för en fin dubbelräddning. 15.31 fick Mullsjö ett frislag i sarghörn. Emilsson klippte till direkt och gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen vilket skulle visa sig vara matchavgörande. Andra raka och tre nya poäng in på kontot.

-Det satt långt inne. Skotten satt inte där de skulle men tillslut hittade man kassen. Det är jätteskönt att man kan visa vägen på det sättet, sa en glad matchvinnare om sin egen insats efter matchen.